Így kezdődik majd a suli Ausztriában

0

Az osztrák oktatási minisztérium szerint „teljesen szokásos iskolakezdés” lesz az idei. A szabályok célja, hogy a lehető legtovább nyitva tarthassanak az intézmények egy esetleges újabb járvány esetén.

A színkódos jelzőrendszert szeptembertől az iskolákban is bevezetik majd az oktatási miniszter stábja szerint. Ez azt jelenti, hogy a legsúlyosabb, vörös fokozat esetén is csak regionális intézménybezárásokkal számolnak.

Az érintett területen a munka távoktatásban folytatódna, de a teljes intézmények bezárása mellett a rendszer lehetőséget adna egyes osztályok otthon tartására vagy karanténba küldésére is – írta az ORF.

Előfordulhat az is, hogy bevezetik az arcmaszk kötelező viselését az iskolák bejáratainál és folyosóin. Ha a helyzet súlyossága megköveteli, a tornaórákat a szabadban tartják majd, zeneórákon pedig nem lesz ének.

A jelzőrendszer zöld fokozata ezzel szemben a megszokott oktatási rendet írja elő. A követelmények pontos listáját iskolakezdésig dolgozzák ki az oktatási minisztériumban.

Módosultak az ausztriai beutazás szabályai

Share.

About Author

Leave A Reply