Így készíthetsz otthon túrót

0

A határátkelők körében az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a hazai ízek pótlása. Különösen az olyan élelmiszerek esetében, melyek a legtöbb országban nem kaphatók. Mert hát lássuk be, a cottage cheese azért nem ugyanaz, mint a magyar túró. Feloldjuk a problémát Pappito segítségével, aki évekig csinálta a túrógombócot cottage cheese-ből, de ennek most már vége!

„A hétvégét volt szerencsénk – többek között – a Rotor nevű hajó legénységével tölteni, ők mesélték el, hogy milyen egyszerű túrót csinálni, úgyhogy amint hazaértünk, legott vad túrókészítésbe kezdtünk, áthidalva a problémát, hogy errefelé nem lehet túrót kapni csak úgy a boltban.

A túró lágy aludttejrögökből álló, fehér színű tejtermék, mint az közismert, viszont az aludttej készítése mindenféle komplikációkkal jár, úgyhogy gyárilag alvasztott tejet vásároltunk hozzá, amelyet kevésbé képzettek csak joghurt néven ismernek.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. GYERE.

A sok cukros-gyümölcsös-fahéjas-gumiarábikumos tejtermék mellett elérhető egy elég természetesen készülő joghurt is, amiben nincs semmi mű, amitől szép lenne, viszont minden benne van, ami nekünk kell.

Ha megfogjuk a joghurt és lassan felmelegítjük, akkor a savó és az aludttejrögök szétválnak, utóbbit leszűrjük az előbbiről és megnyertük a túrót, nem bonyolult.

A folyamat nem túl időigényes és kis kevergetésen kívül sok törődést nem igényel, bár a mennyiségi termelés bizonyos előre gondolkozást feltételez, hogy legyen kéznél megfelelő méretű edényzet.

Ha a túró elvált a savótól, akkor hagyjuk szépen magától kihűlni, szűrjük át gézen vagy pelenka textilen, morzsoljuk kicsit és kész is. A savót ne öntsük ki, az is jópofa cucc.

Másfél kiló joghurtból 36 deka túró lett, aztán kicsit belevadultunk a dologba, mert kiderült, hogy ezt a joghurtot árulják kétkilós vödrökben is. A mennyiségi termelésnek köszönhetően a kihozatal így 31%-ra javult, és eredményezett egy lóitató vödör mennyiségű savót amiből eltöként szándékom ricottát csinálni, csak azt még meg kell tanulnom a jutúbról, hogy hogy kell.”

Na ugye. A teljes posztot itt találjátok, nem érdemes kihagyni!

Török piknik vadászokkal és lazákkal

Share.

About Author

Leave A Reply