Így él egy techmilliárdos

0

Végül csak elkelt a legendás montecitói Solana birtok, amely most úgy tűnik, 8 év után talált hosszú távú tulajdonosra. Aki nem akárki, ami nem meglepő, hiszen közel 31 millió dollárt elég kevesen tudnak kicsengetni.

A történelmi jelentőségű Solana birtok Montecitóban 1959 és 1978 között a befolyásos elemzőközpont, a Center for the Study of Democratic Institutions egyik központja volt.

(Az intézet jelentősége 1977 után csökkenni kezdett, hogy végül 1987-ben be is zárják, de addig olyan vendégei voltak, mint John F. Kennedy elnök és Martin Luther King.)

A hely egészen káprázatos, elégedettek lehetnek új tulajdonosai, akik nem mások, mint a Google volt ügyvezetője, Eric Schmidt és felesége.

A 30,8 millió dolláros vételár voltaképpen nem is olyan döbbenetesen maga, különösen ha figyelembe vesszük, hogy az 1915-ben épült, 4,5 hektáros birtokon fekvő házat eredetileg 57,5 millió dollárért árulták.

A csodálatos panorámával megáldott házban öt hálószoba, kilenc fürdőszoba mellett külön fodrászszalon és pilates szoba is található. A konyhába Portugáliából importálták az antik csempéket, a lámpa pedig Marokkóból érkezett.

A tervek Francis T. Underhillt dicsérik, a XVII. századi francia tölgypanelek eredetileg egy brit kastélyba készültek, de van itt Alabama márvány, és Gladding McBean terrakotta bevonat is.

A birtokon csodás növényzet között sétálgathatunk, a fák között akad pálma, citrom, banán, füge is.

Szóval az ingatlan egészen pazar, ezért pláne meglepő, hogy ilyen sokáig tartott, amíg tulajdonosra lelt, hiszen lassan 8 éve van több-kevesebb rendszerességgel a piacon.

Eric Schmidt 2001 és 2011 között volt a Google ügyvezetője, majd egészen tavalyig az anyavállalat, az Alphabet ügyvezető elnökeként gyűjtött csinosnak mondható, 17,6 milliárd dolláros vagyont. Na, abból futotta ez a 30 millió.

600 négyzetméteres kosárpálya, garázs 17 autónak – eladó Shaquille O’Niel floridai birtoka

Share.

About Author

Leave A Reply