A horgászat az új randitrend

0

Az új randitrend neve fishing, vagyis horgászat. Persze sok drámai újdonság már az élet ezen területén sincs, azaz voltaképpen ez is csak egy új név egy régóta létező randizási stílusra.

A fishing (maradjunk inkább az angol nevénél) definíciója a következő: egy csomó találatodnak egyszerre küldesz ki üzeneteket egy randiappon és várod a kapásokat. Aztán eldöntöd, melyikükkel folytatod.

Ha te még nem csináltad is, abban biztos lehetsz, hogy veled már történt ilyen. Vannak, akik nagyon meggondolják kit húznak jobbra egy ilyen appon, de olyanok is akadnak, akik majdnem mindenkit bejelölnek és ha találkozik a két jelölés, akkor döntik el, melyik találatnak írnak, melyiknek nem.

Persze a koncepció nem új, de ezeken az alkalmazásokon még kiválóbban lehet használni. Van, aki nemcsak a randipartnerek, de a barátai, exei és korábbi kapásai közt is használja a módszert.

Egy klasszikus üzenet kb. így néz ki: „Mit csinálsz ma este?” Mikor beérkeznek a válaszok, a horgász kiválasztja a legígéretesebbet és a többieknek nem is válaszol – írta a brit Independent.

A koncepció az Y-generáció stílusának nagyon is megfelel. Nem egy emberhez kötik magukat, nem az első üzenetre mozdulnak, hanem kivárják a legjobbat. A kezdeményező (a „horgász”) szempontjából ezzel nincs is gond, de a nem választott áldozat nem érzi túl jól magát, az biztos.

Nem prioritásnak, hanem csak egy lehetséges opciónak lenni bizony nem kellemes. Az is nagyon rossz érzést kelt, ha felmerül a gyanú, hogy csak egy copypaste üzenetet kapunk, amit mindenki más is.

A fishing egy lusta stratégia és az önbecsülésre nagyon pusztító hatással lehet. Ugyanakkor az ezt használók viszonylag könnyen lebuktathatók: ha valaki túl általános üzeneteket küld, ráadásul többnyire péntek, szombat késő este, lassan válaszol, miközben egyébként nem sok érdeklődést mutat irányodban, az gyanús.

Pótmama esküvőkre

(Fotó: pixabay.com/Hwellrich)

Share.

About Author

Leave A Reply