Hol keresgélj magyaros ízeket Németországban?

0

Sok határátkelő vágyik a magyar ízekre külföldön, e vágyat pedig egyrészt úgy lehet kielégíteni, ha az ember megkéri az éppen Magyarországról visszatérő ismerősét, hogy hozzon neki valami finomat, ennél némileg egyszerűbb, ha helyben próbáljuk megoldani a helyzetet. Ami nem is olyan reménytelen például Németországban.

Fehér kenyér

A Weizenbrot (Fladen Brot) szinte minden pékségben kapható, a Weizenbrötchen sima zsemle, fehér lisztből. A kauflandos Frühstück Brötchen szinte minden szupermarketban fellelhető. Pár percig kell a sütőben sütni, és friss, meleg, ropogós hazai íz kerül az asztalra.

Túró Rudi

A Stuttgartban élő Anita hívja fel a Velveten a figyelmét mindenkinek, hogy a legtöbb piacon van magyar stand. Itt található többek között Túró Rudi is, sajnos sokszor horror áron.

Hasonló édességet lehet kapni pl. a Kauflandban is, de az nem az igazi. A magyar pöttyös ízére viszont nagyon hajazó desszert van a török és az orosz boltokban.

Tehéntúró

Kattints és keress!

Ugyancsak az orosz boltokban kell keresni a darabos túrót is (TVRO néven), ugyanúgy lehet belőle túrógombócot és süteményeket, tortákat készíteni, túrós csuszának viszont valóban érdekes.

Darált keksz

Darált keksz (például kókuszgolyóhoz) ugyan nincs, van viszont butterkeks, amit egy darálóval át lehet alakítani.

Savanyított káposztalevél

Ha valaki például töltött káposztára vágyik, akkor muszáj kerítenie savanyított káposztalevelet. A karácsony még hagyján, mert olyankor kapható, ám év közben már jóval nehezebb a helyzet.

Az internet erre is megoldást nyújt: pillanatok alatt elő lehet keresni a savanyítási eljárást, az elkészült káposztaleveleket pedig le is lehet fagyasztani ínséges időkre.

TV paprika

Szintén lehet kapni minden nagyobb boltban, csak annyira kicsik, hogy töltelék nem fér bele. A megoldás: nem kell beletölteni a húst, hanem egyszerűen egymás mellett főzni a fazékban a paprikát és a gombócokat.

Ami a többi magyaros ízt illeti, Piros Arany, Gulyáskrém, Erős Pista, Pick szalámi, magyar kolbászok mind kaphatók a boltokban, sokszor olcsóbban, mint Magyarországon. A magyar standokon viszont érdemes vigyázni, ott már elég húzós áron árulják.

Németországi munkák a Határátkelőn ide kattintva!

Share.

About Author

Leave A Reply