Hol a legveszélyesebb autóba ülni Európában?

0

Hogy rögtön a közepébe vágjunk, még mindig Kelet-Európában a legrosszabb a helyzet, igaz, szinte mindenhol csökkent a halálos balesetek száma. Egyetlen, elsőre meglepő kivétel akad – mármint annak meglepő, aki nem olvassa a Határátkelőt vagy hallgatja a podcastokat.

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács legfrissebb adatai szerint az elmúlt két évtizedeben az összes tagállam adatait nézve a halálos balesetek száma több mint felére csökkent – számolt be a EuroNews.

Tavaly kicsit több mint 25 ezer ember vesztette életét a közutakon, ami persze még mindig nagyon sok, de meglehetősen kevés, ha azt nézzük, hogy 2001-ben ugyanez a szám még 55 ezernél is több volt.

Az élen akkor még a balti államok álltak – Litvániában 236 halálos baleset jutott egymillió főre, míg Lettországban 202. Közel két évtized alatt a letteknél a szám évi 77-re csökkent, ám ezzel együtt is a legrosszabbak között vannak.

Magyarországnak sincs mivel dicsekedni, hiszen pontosan ugyanannyian halnak meg az utakon, mint Lettországban és mögöttünk már csak a bolgárok (87 haláleset/millió fő) és a románok állnak (96 haláleset egymillió lakosra) – annak ellenére, hogy mindenhol jelentős volt a fejlődés.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A legbiztonságosabb ország autózás szempontjából jelenleg az Egyesült Királyság, mely 2001 óta több mint felével csökkentette a halálos közúti balesetek számát, 28 fő/egymillió lakosra. Második helyen a dánok és írek állnak 30 halálesettel, a korábban listavezető svédek pedig a harmadik helyre csúsztak a maguk 32-jével.

Érdekesség, hogy Málta eközben az egyetlen olyan uniós ország, ahol nem csökkent, hanem épp hogy nőtt a halálos kimenetelű balesetek száma, 12,5 százalékkal 2001 és 2018 között.

Málta helyezése csak elsőre meglepő. Mint korábban az ott élő Karesz mesélte, annak is érdemes nagyon óvatosnak lenni, aki csak nyaralni megy a szigetre, „nem csupán a baloldali közlekedés miatt, de a vezetési stílus (vagy annak teljes hiánya), a ki- és beszámíthatatlan sofőrök miatt gyakorlatilag egy valódi akadálypályával vetekszik minden egyes utazás”.

Karesz szerint vezetési kultúra gyakorlatilag egyáltalán nem létezik a szigeten.

„Banglades. Kalkutta. Jakarta. Alma-ata. Sok máltai szerintem egyszerűen a helyi lottón nyerte a jogsiját. 30-40 éve. Olyan hajmeresztő dolgokat tapasztalok nap, mint nap, hogy égnek áll minden hajam szála.

Úgy vezetnek, mintha az autóikat vidámparki dodzsemként lenne feladatuk egymásnak hajtani minél nagyobb svunggal. Mondjuk van, aki szerint rosszabb a helyzet pl. Törökországban vagy Indiában, de ezt nem tudom megerősíteni.

Szerintem az egyetlen ok, ami miatt „csupán” átlag napi 40! közlekedési baleset van (már, ami bekerül a statisztikákba), az az lehet, hogy ezernyi őrangyal járőrözhet itt a sziget felett 0-24-ben.

Más épeszű magyarázatot nem tudok adni arra, hogy miért nem ölték még meg egymást és magukat azzal a hozzáállással és stílussal, amivel az utakra merészkednek.”

(Fotó: pixabay.com/nettofigueiredo)

Share.

About Author

Leave A Reply