Hőkamerákkal is védik a határt

0

A szerb-magyar határt a határőrség mellett hétfőtől a rendőrség és a csendőrség is védi majd – jelentette be a szerb belügyminiszter.

Hőkamerát és egyéb technikai felszerelést is kapnak a szerb hatóságok, akik munkáját német és osztrák szakértők is segítik majd. Cél az illegális bevándorlás megakadályozása.

„Növelni fogjuk a határőrség tagjainak számát a magyar határon, és mától csatlakoznak hozzájuk a csendőrség és a rendőrség tagjai is, valamint a járőrözést is megerősítjük” – hangsúlyozta Nebojsa Stefanovic.

A szerb belügyminiszter elmondta azt is, hogy a koszovóiak a magyar határig azzal az igazolással jutnak el, amelyet a koszovói-szerb adminisztratív átkelőkön a szerb hatóságoktól kapnak, a magyar határon viszont már hamis papírokkal próbálnak átjutni.

A koszovói állampolgároknak vízumra van szükségük ahhoz, hogy az Európai Unió országaiba jussanak, ennek megszerzése azonban hosszadalmas, és megfelelő indok hiányában az sem garantált, hogy az igénylők megkapják.

Nebojsa Stefanovic arra kérte az útra kelő koszovóiakat, hogy ne adják el ingatlanaikat, mert többségüket (99 százalékukat) biztosan haza fogják küldeni.

Share.

About Author

Leave A Reply