Hogyan vezessünk külföldön?

0

Érdekes infografikákat láttunk arról, melyik külföldi országban milyen vezetési szabályok érvényesek. Ez így, a nyaralások főszezonjában egyébként is érdekes lehet, de nem árt azoknak sem, akik a külföldre költözést tervezgetik.

A Visualistan által készített infografikán szerepel többek között az, hogy melyik oldalon közlekednek, hogy be kell-e kötni a biztonsági övet, hogy hol mennyi a megengedett maximális sebesség lakott területen és autópályán, és persze néhány érdekesség is.

Ilyen például az, hogy Bécsben büntetés jár azért, ha össze-vissza dudálunk (speciel ezt az európai nagyvárosok közül elég kevés helyen szeretik), de hogy maradjunk Európában, Cipruson nem ehetünk és ihatunk vezetés közben, Romániában pedig büntetik a nagyon piszkos járműveket – ebben az esetben is hangsúlyoznánk, hogy elméletileg és elméletileg ez más országokban is így van.

Ha kicsit egzotikusabb helyekre megyünk, jó tudni, hogy az Egyesült Államokban lévő New Jerseyben csak a benzinkutas tankolhatja meg az autónkat, Brazíliában pedig nem kell nemzetközi jogosítvány.

Kanadában tilos iskolabuszt előzni, Jamaicában pedig illik dudálással megköszönni, ha valaki elenged, Japánban pedig büntetés jár azért, ha egy autós pocsolyába hajtva lefröcsköl egy járókelőt.

Az infografikákat a divany.hu találta, ide kattintva olvashattok többet!

Share.

About Author

Leave A Reply