Hogyan lépjünk túl egy szörnyű szakításon?

0

Párkapcsolati szakértők adnak tanácsokat, hogyan lehet átvészelni a szakítást, és azt is megmagyarázzák, miért az idő a legjobb gyógyszer.

Alexandra Solomon klinikai pszichológus, a Szeretni bátran című könyv szerzője, valamint a szintén ezen a területen dolgozó Wendy Walsh elmesélte, hogy milyen különböző módszereket lehet alkalmazni, ha egy kapcsolat véget ér és hogyan lehet túltenni magunkat a nehéz időszakokon.

Tanuljunk a kapcsolatból

Segíthet továbblépni a kapcsolaton, ha más szemszögből tekintünk rá. Szakítás után próbáljuk kitalálni és megérteni, hogyan is illeszkedett az egész életünk képébe. Minden kapcsolatból lehet valamit tanulni.

Írjunk levelet magunknak, magyarázzuk el, hogy mi volt rossz a kapcsolatban. Ez hasznos lehet, ha az a gondolatunk támad, hogy újra felvegyük a kapcsolatot az exünkkel, mert a levelet elolvasva rájöhetünk, hogy miért is szakítottunk.

Felejtsük el a szakítási időszakot

Ne gondoljunk arra, hogy túllépni egy kapcsolaton bizonyos időbe telik. Azzal ugyanis, hogy meghatározzuk az időt, amire át kell lendülnünk, a saját dolgunkat nehezítjük meg. Azzal tudjuk felgyorsítani a folyamatot, ha nem szabunk korlátokat, csak hagyjuk magunknak azt érezni, amit érzünk.

Ne félelemből randizzunk

A szakértők azt javasolják: addig ne kezdjünk újra randizni, amíg nem vagyunk teljesen magabiztosak. Nem tanácsos ugyanis csak azért újra ismerkedni, mert attól félünk, hogy magányosak maradunk.

Ne a félelem, hanem szeretet vezessen, ez jelenti ugyanis azt, hogy sokat tudunk nyújtani a másiknak és hogy izgatottak vagyunk egy lehetséges új kapcsolat iránt.

A saját tempónkat kövessük

Hagyjunk magunknak időt a továbblépésre. Ez akkor következik be, amikor az új partnerrel saját maga miatt kezdünk ismerkedni, közelebb kerülni, és nem az exünkhöz hasonlítgatjuk. Ebből mindenki maga érzi, hogy mikor áll készen.

A szex segíthet

Egy új emberrel ágyba bújni segíthet a továbblépésben, de csak akkor, ha helyén kezeljük ezt és nem várunk tőle semmi komolyat. A szerelem a neurohormonok ízletes koktélja, így egy szakítás után olyan, mintha elvonón lennénk – mondta az egyik szakértő.

Foglalkozzunk magunkkal

Töltsünk több időt a családdal és barátokkal, vásárolgassunk, legyen háziállatunk – bárhogy is, az önmagunkkal való foglalkozás fontos része az érzelmeink rendezésének egy szakítás után.

Borzalmas következményekkel jár a japán iskola nyomása

(Fotó: pixabay.com/Free-Photos)

Share.

About Author

Leave A Reply