Hazautazás Angliából Magyarországra

0

Esett már szó a Határátkelőn a hazautazás kérdőjeleiről, most Hanna írta meg, hogyan sikerült megoldania Angliában a szükséges két negatív tesztet.

„Nekem úgy tűnik, hogy Angliában jelenleg olyan stádiumban tart a járványhelyzet, hogy most bárkit tesztelnek, aki kéri. A tömegtesztelés elindult, kiépült a rendszer rá és tünet nélkül is bárki kérheti a lehetőséget. (Persze nem kell nekik hangoztatni, hogy nyaralás miatt és Magyarországra utazás az oka.)

Az ingyenes NHS tesztet itt lehet rendelni (remélem, van még készlet, mert kaptam visszajelzést már, hogy estére kifogyott – frissíteni és korán reggel újra próbálni akkor).

Az oldalon a „Get a test now” résznél a zöld téglalapra kattintva indul a procedúra. Home test kit opciót választottam, de ha jól láttam drive through és walk through lehetőséget is lehet ugyanitt foglalni.

Kérte az alapadatokat, NI-számot (amit ugyan nem kötelező megadni) stb, munkahely elérhetőségét (amire én annyit írtam, hogy „prefer not to say” és továbbengedett.) Értelemszerűen mindent szépen kitöltöttem a rendelésnél. Az emailben küldött kódot végül bemásoltam az oldalra és kész is voltam.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Például: A kedden rendelt home test kit szerdán délután érkezett az Amazon futárral. Csütörtökön reggel levettem a mintámat. A NHS priority postaládát kerestem előtte, s bedobtam.

Pénteken hajnalban a laborba érkezett a csomag, szombat reggelre pedig jött az e-mail, hogy negatív lett a teszt.

Én az első csomagot pénteken rendeltem, majd a másodikat meg ugye kedden. Kedden és csütörtökön postáztam, amire csütörtökön és szombaton jött eredmény. A feladástól 48 óra telik el a válaszig – ezt érdemes belekalkulálni, hogy 5 napon belül meglegyen minden.

Ugyanazon e-mail címmel, a rendszerben nem akadtam fent szerencsére. Mindkétszer simán megjött az Amazon és rendben zajlott minden. (…)

Reptéri érkezésről pár szót. Egy mentőszolgálatos pólóban lévő úr torpedózta a népet a hőmérővel a terminálba érkezést követően. Csippantgatott homlokra szépen.

Majd pár rendőr állt a lépcsőknél, akik 2 teszt, 1 teszt, nincs teszt alapján szelektálták szét az utasokat a különböző határőrökhöz. Ezt egyébként elképesztően díjaztam!

Engem az a személy így nem tartott fel, akinek karanténba vonulásról kellett dokumentumokat kitöltenie. A 2 teszttel rendelkezők sora nagyon gyorsan haladt.

Mindenkinek sikeres mintavételt, kellemes hazautazást kívánok! No para, minden ok lesz.”

A teljes írás itt található.

Járványos hétköznapok Portugáliában

Share.

About Author

Leave A Reply