Hatvan milliárd dollárnyi luxusóra hever elfeledetten Amerikában

0

Nem, nem írtuk el, valóban 60 milliárd dollár (forintban ezt most hagyjuk is) értékű luxusóra van itt, ott és amott az Egyesült Államokban a használt órákra specializálódott Watchfinder & Co. szerint.

Ez az őrült összeg a szakértők szerint úgy jön ki, hogy nagyon sok tulajdonos egyáltalán nincs tudatában annak, hogy mondjuk a nagypapától örökölt óra több ezer vagy tízezer dollárt ér.

Aztán akadnak olyanok is, akik egykor beleszerettek egy szép (és drága) órába, aztán ráuntak, nem hordják már, eltették egy “jó helyre” vagy akár tudják is, hol van, csak nem törődnek vele.

“A luxusórák piaca hatalmas lendületben van, sok márka még soha nem ért ennyit a használtpiacon, szóval érdemes megnézetni ezeket az elfeledett családi darabokat” – közölte a Watchfinder.

A cég 26 ezer ember megkérdezésével készült felméréséből kiderült, hogy az óratulajdonosok 43 százalékának van legalább egy olyan luxusórája, amit nem hord, miközben 42 százalék felelte azt, fogalma sincs az órája értékéről.

“Míg világszerte az óratulajdonosok nagy része komolyan nyomon követi órái értékét, nyilvánvaló, hogy sokaknak fogalmuk sincs a birtokában lévő darabok értékéről” – mondta a cég vezérigazgatója.

“Az széles körben ismert, hogy egy Rolex, egy Omega, vagy egy Patek Phillipe nem kevés pénzt ér, de vannak kisebb gyártóknak kevésbé ismert, de értékes darabjai” – tette hozzá Arjen Van de Vall.

Szóval érdemes elvinni egy szakemberhez az otthon esetleg kallódó darabokat, mert nagy (és kellemes) meglepetések érhetik az embert.

Milyen órákat hordanak a tenisz világsztárjai?

Share.

About Author

Leave A Reply