Határátkelés: tíz dolog, amit sose vallanál be

0

Az aligha lehet kérdés, hogy a határátkelés saját magunk megismerése szempontjából is fontos és érdekes dolgokat hozhat. Egy amerikai expat összeszedte, számára mi volt az a tíz dolog, amit nem gondolt volna korábban, vagy amit soha nem vallana be. Most bevallja, én pedig vitaindítóként közreadom, hogy aztán jöhessetek ti!

A tíz pontot egy igencsak tapasztalt határátkelő, Tom Frost szedte össze, aki élt már Indiában, Japánban, Mexikóban, Argentínában, és Uruguayban a családjával.

Mint írja, a határátkelői létnek több állomása is van, és mindegyik során rengeteg dolgot tanulhatunk magunkról. Természetesen akadnak közte pozitív és negatív dolgok egyaránt, de mindegyik megvilágosító erejű, véli Tom Frost, ami persze nem is meglepő, ha arra gondolunk, hogy külföldre költözni önmagában is egy állandó tanulási folyamat.

Most pedig jöjjön a (többé-kevésbé komoly) tízes lista, természetesen nem fontossági sorrendben!

1. Az az előzetes elképzelésed, hogy 3 hónap alatt folyékonyan beszéled majd a nyelvet, finoman szólva is túlzottan optimistának bizonyult.

2. Bár meghívod a barátaid és családtagjaid látogatóba, téged is meglep, mennyire megkönnyebbülsz, amikor senki sem jön el.

3. Többet gondolsz a kedvenc otthoni ételedre, mint az édesanyádra.

4. Megnyugtató érzés, jórészt mennyire nem érdekel, mi folyik körülötted.

5. Külföldön pénzt keresni sokkal nehezebb, mint gondoltad volna, ugyanakkor könnyebb kevesebből kijönni, mint feltételezted.

6. Több hozzászólás érkezik a Facebook-faladra, amikor szomorúnak tűnsz, mint amikor vidámnak.

7. A szülőhazádról érkező hírek érdektelennek és túllihegettnek tűnnek.

8. Több a közös benned az új helyen szerzett barátaiddal, mint az otthon maradottakkal.

9. Néha megrémít, egy-egy adott héten milyen sokat iszol, noha abban a pillanatban nem tűnik túlzásnak, ráadásul mindig új barátok és frissen megtanult szavak a dolog vége.

10. Sokkal nehezebb rendszeresen blogolni, mint gondoltad volna. 🙂

(A poszt először a Határátkelő blogon jelent meg.)

Share.

About Author

Leave A Reply