Határátkelés a köbön

0

Egészen érdekes kanyarokat vett Pérez Carlos élete, hiszen az egykori világklasszis (de még mindig aktív) kézilabdázó Kubában született, majd  Veszprém játékosaként és magyar válogatottként ért el komoly sikereket, hogy aztán Katarban kössön ki.

Pérez Carlos 2013-ban egy világválogatott elleni búcsúmeccsel köszönt el a Veszprémtől, amelyben több mint tizenöt éven keresztül ontotta a gólokat. A klasszis balátlövő akkor a katari al-Samalhoz ment levezetni.

A Kubában született Pérez Carlos 1997-ben érkezett Magyarországra, majdnem 16 évet játszott a veszprémi együttesben, és ebben az időszakban a bakonyi klub mellett a magyar válogatott korszakos alakjává is kinőtte magát.

A sportoló tizenháromszoros bajnok, BL-döntős és KEK-győztes, a válogatottal az athéni és a londoni olimpián negyedik helyezett, Magyarországon négyszer volt az év játékosa.

“Időbe telt, amíg megszoktam”

A balátlövő 2013 elején úgy döntött, elfogadja a katari al-Samal ajánlatát, és a közel-keleti arab emírségben fejezi be a karrierjét. Azért tapasztalat ide, tapasztalat oda, őt is érték meglepetések.

„A meccseknek nincsen hangulatuk, mivel nézők sincsenek. Egy forduló úgy néz ki, hogy egymást követő két napon három-három találkozót rendeznek, és csak az éppen nem pályán levő csapatok játékosai ülnek fel a lelátóra. Sokan szeretik itt is a kézilabdát, de nincs meg az a szurkolói kultúra, mint Európában, így inkább televízión keresztül figyelik a meccseket” – mesélte a Nemzeti Sportnak.

„Mindez nagyon furcsa volt nekem, és időbe is telt, amíg megszoktam. Persze tisztában voltam azzal, mi vár majd rám, mégis, amikor kimentem az első találkozóra, és megláttam az üres nézőteret, nagyon szokatlanul hatott” – tette hozzá.

Katasztrofális a meleg

Al-Samal, ahol Carlos Pérez is él, a Katari-félsziget északi részén található település, lakossága nem éri el az ötezer főt. A csapatok nagy része egyébként a fővárosban, Dohában játssza a mérkőzéseit.

Csapata általában kora esténként tartja az edzést, de hiába szabad a nap többi része, az időjárás miatt nem lehet megmaradni a szabadban.

„Katasztrofális a meleg, reggel kilenckor már harmincnyolc fok van, még a kutyám sem bírja a nagy hőséget. Kubában azért hozzászoktam a forrósághoz, de így is csak légkondival lehet itt kibírni, amit muszáj folyamatosan bekapcsolva tartani, mert különben hamar felmelegszik a lakás” – mesélte.

(Fotó: Kuebi)

Share.

About Author

Leave A Reply