„Hamar befogadtak minket”

0

Korhut Mihály, a magyar labdarúgó-válogatott védője nemrégiben bajnok lett a Hapoel Beer-Sevával. A beilleszkedésről és az izraeli hétköznapokról is mesélt.

Korhut Mihály elmondta, hogy ő és a felesége is szeretnek barátkozni, így még a vártnál is hamarabb sikerült beilleszkedniük.

„Nagy vendégszeretettel fogadtak minket, és az sem hátrány, hogy remek az időjárás, harminc kilométerre van a tengerpart. Ámbár azt mondják, július-augusztus környékén elviselhetetlen lesz a hőség” – mondta a magyar válogatott játékos, aki már a héberül is elkezdett tanulni.

„Nem könnyű nyelv, maradjunk annyiban, jó, hogy az emberek kilencven százaléka beszél angolul” – jegyezte meg a Nemzeti Sportnak adott interjúban Korhut Mihály.

Hozzátette, hogy a város és az ország is nagyon szép, van bőven látnivaló, csak az ottaniak vezetési stílusával nem egyszerű megbarátkozni. Mint fogalmazott: a sávokat jószerével nem ismerik.

Külföldre mennél dolgozni? Válogass 1000 állás közül a Határátkelőn!

A sportoló kitért arra is, hogy egyből megkapta a bizalmat, ennek köszönhető, hogy sikerült bent ragadnia a csapatban. „A visszajelzések alapján a szurkolók is elégedettek a teljesítményemmel, úgyhogy ezen a téren sincs okom panaszra” – mondta.

Ami a bajnoki cím ünneplését illeti, felvetődött a kérdés, hogy pezsgő mellett esetleg a pálinka is előkerült-e.

„Sajnos nem, pedig nagyon jó lenne már egy kis hazai, természetesen szigorúan csak a bacilusok miatt. De az ittenieknek erős. Egyszer hoztunk a feleségemmel, nekik azonban nem jött be, nincsenek hozzászokva” – mondta Korhut Mihály.

(Fotó: Hapoel Beer-Seva)

Share.

About Author

Leave A Reply