Ha melegre és dupla fizetésre vágysz, ide indulj

0

Ha nem bírod a telet, viszont nincs bajod a fizikai munkával, akkor kevés jobb helyet találhatnál magadnak Máltánál. És még megfelelő munka is akadhat, legalábbis amennyiben nem bánod, ha a két kezed munkájából kell megélned.

A Pénzcentrum megnézte, mik a lehetőségei azoknak, akik le szeretnének lépni Magyarországról egy jelentősen melegebb helyre, maradnának az Európai Unióban, olyan helyen szeretnének élni, ahol angolul beszélnek, de a nyelvet messze nem beszélik olyan jól, hogy szellemi munkát végezzenek.

Nekik lehet megfelelő választás egy takarítói állás Máltán, hisz mind az ország, mind a munkalehetőség az összes fenti feltételnek megfelel. Egy jellemző máltai takarítói ajánlat bruttó 760 eurót (237 ezer forint) fizet havonta, ami a maltasalary.com oldal adatai szerint havi nettó 684 eurónak (213 262 forint) felel meg.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A feladat egy hotel nyilvános helyiségeinek takarítása lenne, és hat napja adták fel a hirdetést. Összehasonlításképpen, Magyarországon bruttó 131 646 forint egy háztartási takarító átlagos havi keresete a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint, mely a különböző adókedvezmények nélkül 87 544 forint nettónak felel meg.

Ez tehát azt jelenti, hogy Máltán több mint a dupláját lehet keresni takarítással, egészen pontosan 144 százalékkal kaphatunk több pénzt a hónap végén.

De mire lehet elég ez a pénz?

A Numbeo segítségével kiderült, hogy minden vizsgált mutató szerint jelentősen nagyobb mértékben emelkedne egy magyar takarító fizetése, ha elköltözne Máltára, mint amennyivel megnőnének a megélhetési költségei.

Az egyetlen fenti mutató, mely majdnem hasonló mértékben magasabb, mint a fizetés, az az éttermi költségek közötti különbséget méri, ám jó hír ezzel kapcsolatban, hogy az álláshirdetés szerint étkezést biztosít a munkáltató.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: tucanoprod.com)

Share.

About Author

Leave A Reply