A focimúzeumtól a brazil Riviéráig

0

A brazilok úgy tartják, hogy Karácsony és a karnevál között náluk semmi sem történik… És ez tulajdonképpen igaz is – írta egy korábbi posztjában a Teo in Rio blog.

“Ez részben tényleg így is van, képtelenség bárkit munkaügyben utolérni, ez az időszak ugyanis az iskolákban a nyári szünet, így sok szülő is értelemszerűen ilyenkor veszi ki az éves szabadságát. Másrészről dehogyis nem történt rengeteg minden az ünnepek óta. (…)

A turistáskodásból van, ami még nekem is új volt, például a focimúzeum Sampában. Nagyon tetszett, végigvezeti a foci történetét a kezdetektől napjainkig, főleg brazil vonatkozásban, de nem kizárólag, és sokszor aktuálpolitikát, kultúrát is belefon. Még annak is érdekes lehet, aki nem szereti a focit, ajánlott program Sao Paulóban! (…)

A Riviérára is leugrottunk egy napra, még múlt hétvégén is ott voltunk 3 napot „nyaralni”. Nekem még mindig ez a paradicsom. Szép, békés, tiszta. Épp azon filóztam, hogy hogyan lehet az, hogy szinte senki sem lakik ott állandóan. Aztán persze összeállt a kép.

Ez a hely körülbelül 20 éve épült. Akik akkor lakást / házat vettek ott, akkoriban, a 90-es évek elején voltak fiatal szülők, kisgyerekekkel. Vagyis most 50-60 évesek, még aktívak, Sao Paulóban dolgoznak.

De elég valószínű, hogy 10-20 év múlva sokkal többen fognak állandóan ott lakni, sok tulajdonos tervezi ott tölteni nyugdíjas éveit. Milliószor nyugisabb, mint Sao Paulo, viszont ha bármi van, másfél-két óra kocsival a város.”

Eddig a részlet, a teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el!

Share.

About Author

Leave A Reply