A finnek eltörölnék a nyári időszámítást

0

A finneknek is elegük van az állandó óraátállítgatásból (apropó: a legtöbb európai országban most hétvégén örülhetünk neki megint, ne felejtsétek el!), de ők nem csak beszélnek róla, hanem felszólították a kormányt, tegyen ellene.

A finn parlament szállítási és közlekedési bizottsága közölte, hogy a kormánynak aktívan fel kell lépnie az Európai Uniónál a nyári időszámítás irányelvének eltörlése érdekében.

A testület azután nyújtotta be az az ajánlását a kormánynak, hogy több mint 70 ezer finn állampolgár kérte petíticióban a nyári időszámítás beszüntetését.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Észak-Amerika nagy részén és Európában a nyári időszakban energiatakarékossági okból egy órával előre állítják az órákat, így este egy órával tovább van világos, míg másutt nem követik ezt a gyakorlatot.

A bizottság közölte, hogy több szakértőt meghallgatott, akik szerint az emberek nem alkalmazkodnak zökkenésmentesen a változáshoz. Az órák előre állítása rövid távú alvászavarokat okoz, csökkenti a munkaképességet és komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

„Az elsődleges cél az óraátállítás egységes leállítása az Európai Unió-szerte” – áll a bizottság közleményében.

(Nem lehetne, hogy inkább a nyári maradjon? Olyan jó, amikor tovább van világos, nem?)

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: pixabay.com/obpia30)

Share.

About Author

Leave A Reply