A filmtörténet 20 legnagyobb bevételt hozó színésze

0

Hollywood történetének legsikeresebb színészei azok, akik tehetségesek, sokoldalúak és hosszú a szavatossági idejük, újra és újra sikeres filmekben tűnnek fel.

Tom Hanks például, aki a harmadik legtöbbet kereső amerikai színész, kétségtelenül rendelkezik mindhárom jellemzővel. A Box Office Mojo húszas listája a legtöbbet bevételt elkönyvelő színészeket rangsorolja.

A legtöbbjük jólismert név, mint a már említett Tom Hanks vagy Scarlett Johansson, de vannak kevésbé ismertek is, mint például a sárga humanoid, C-3PO szerepét játszó Anthony Daniels a Csillagok Háborújából.

 1. Stellan Skarsgard (3,175 milliárd dollár)

Stellan Skarsgard legtöbbet hozó filmje a Bosszúállók, amivel 623,4 millió dollárt hozott a stúdiónak.

 1. Bruce Willis (3,189 milliárd)

Bruce Willis számtalan sikerfilmben szerepelt, a legtöbbet viszont a Hatodik érzékkel szállította, egészen pontosan 293,5 millió dollárt.

 1. Will Smith (3,205 milliárd)

Ugyan Will Smith mostanában talán kevésbé csillog, de simán befért a listára. Érdekes módon legnagyobb kasszasikere az Öngyilkos osztag, ami 325,1 millió dollárt hozott a konyhára.

 1. Emma Watson (3,206 milliárd)

Nyilván a Harry Potter-sorozat eléggé megdobta az általa (is) generált bevételeket, ám a legtöbb pénzt a Szépség és a szörnyeteg jelentette, méghozzá 504 millió dollárt.

 1. Robert DeNiro (3,233 milliárd)

Furcsa dolgokat produkál az élet, hiszen minden idők egyik legfontosabb és legjobb színésze a legnagyobb bevételt nem valamelyik nagy klasszikussal, hanem a Vejedre ütök című filmmel érte el (279,3 millió).

 1. Robin Williams (3,279 milliárd)

Hasonló a helyzet Robin Williamsszel, csak az ő esetében a film az Éjszaka a múzeumban (250,9 millió dollár).

 1. Gary Oldman (3,368 milliárd)

Akadnak olyanok is a listán (többen is), akik egy nagy durranással kerestek rengeteget. Ilyen Gary Oldman a Sötét lovag című filmmel, amivel a stúdiója 534,9 millió dollárt kaszált.

 1. Michael Caine (3,396 milliárd)

A helyzet az, hogy Michael Caine-re is igaz, ami Robert DeNiróra, bár A sötét lovag – Felemelkedés egy kategóriával jobb darab, mint a Vejedre ütök. Nem meglepő, hogy ő is 534,9 millió dollárt hozott.

 1. Anthony Daniels – 3,420 milliárd

Anthony Daniels arca aligha volt különösebben ismerős a mozijárók milliárdjainak, ám mivel ő bújt C-3PO vázába a Csillagok háborújában, így bőven felfért a listára. Az ébredő erő önmagában 936,7 millió dollárt hozott.

 1. Johnny Depp (3,541 milliárd)

Ha Johnny Depp, akkor a Karib tenger kalózai. És tényleg, a sorozat a Holtak kincse című filmje 423,3 millió dollárral dobta meg a gyártók és forgalmazók kasszáját.

 1. Ian McKellan (3,654 milliárd)

Ian McKellan szerepelt a Gyűrűk ura: A király visszatér című filmben is (sok egyéb mellett, persze), de a legtöbbet mégsem ezzel, hanem a Szépség és a szörnyeteg című filmmel keresett a stúdiónak: 504 millió dollárt.

 1. Scarlett Johansson (3,674 milliárd)

Scarlett Johansson esetében is több filmet fel lehetne sorolni, de anyagilag a legnagyobb sikert a Bosszúállók jelentette, egészen pontosan 623,4 millió dollárt.

 1. Tom Cruise (3,726 milliárd)

Tom Cruise számtalan kasszasikert mondhat magáénak, van amelyiket szó szerint is, most egyet emeljünk ki, amivel nagyot kaszált, ez a Világok harca, ami 234,3 millió dollárt hozott.

 1. Stanley Tucci (3,758 milliárd)

Stanley Tucci a Pelikán ügyirattól kezdve Az ördög Pradát viselen át az Amerika kapitányig számtalan sikerfilmben alakított fő- vagy mellékszerepet, anyagilag a legnagyobb siker mégis az Éhezők viadala: Futótűz című film volt, ami 424,7 millió dollárt jelentett.

 1. Eddie Murphy (3,822 milliárd)

Ő is hatalmas kasszasikereket mondhat magáénak, a legnagyobb bevételt mégis egy olyan filmmel hozta, amiben egy pillanatra sem látszik: ez a Shrek 2, ami 441,2 millió dollárt termelt.

 1. Robert Downey, Jr. (4,275 milliárd)

Azért aki pályafutása során 4 milliárd dollár fölött hoz Hollywoodnak, annak nincs mit magyarázni. Érdekes, hogy ezzel együtt is Robert Downey, Jr. a Bosszúállókban aratott a legnagyobbat, 623,4 millió dollárt.

 1. Morgan Freeman (4,515 milliárd)

Minden igaz Morgan Freemanre is, akinek anyagilag a Sötét lovag volt a leginkább jövedelmező filmje (534,9 millió dollár).

 1. Tom Hanks (4,522 milliárd)

Tom Hanksra is hullott minden, Oscar-díjak, szakmai és anyagi elismerések zsákszámra, de rá is igaz, ami Eddie Murphyre: egy animációs film volt anyagilag a legsikeresebb film, amiben részt vett, méghozzá a Toy Story 3, ami 415 millió dollárt hozott.

 1. Harrison Ford (4,871 milliárd)

A Csillagok háborúja, ugye… Igen, méghozzá Az ébredő erő, ami majdnem elérte az egymilliárdos határt, 936,7 millió dollárral.

 1. Samuel L. Jackson (5,140 milliárd)

Íme, a legtöbbet bevételt hozó színész, méghozzá Samuel L. Jackson, aki túl azon, hogy nagyszerű művész, elég jól választja meg a szerepeket is, hozzájárult például a Bosszúállók 623,4 millió dolláros sikeréhez.

Share.

About Author

Leave A Reply