Felnőtt vagy gyerek?

0

Európában általában 18 évesen válik jogilag felnőtté valaki, ám nem mindenhol van ez így. Japánban most épp 20 év a korhatár, viszont a hírek arról szólnak, hogy ez változni fog – számol be a Tshabee in Japan blog.

„A hír a polgári törvénykönyv módosításáról szólt, amiben 2022-től leviszik a nagykorúság határát 18 évre a mostani 20-ról, hogy ezzel ösztönözzék a fiatalokat a mihamarabbi társadalmi szerepvállalásra.

És hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Kb. annyit, hogy 18 éves kortól nem kell majd szülői beleegyezés a házasságkötéshez. Merthogy most szülői beleegyezéssel a fiúk 18, a lányok pedig 16 éves koruktól házasodhatnak. A lányok esetében ez a kiskapu teljesen meg is szűnik, ők is csak akkor házasodhatnak majd, ha betöltötték a 18-at. Sok öreg úriember nagy bánatára… 😀 (…)

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Ezenkívül jelenleg, ha egy kiskorú szülői beleegyezés nélkül köt valamilyen szerződést, azt a szülei bármikor felmondhatják. Ennek a korhatárát is leviszik 18 év alá.

Azon pedig még megy a vita, hogy a fiatalkorúak büntetésére vonatkozó törvények jelenlegi 19 éves felső korhatárát is levigyék-e 17 évre. Így 18 éves kortól felnőttként kellene felelősséget vállalnia a tetteikért a gyerekeknek. Állítólag ez a módosítás is hamarosan át fog menni.

Egyvalami nem fog változni: az alkoholfogyasztás és dohányzás alsó határa. Az továbbra is 20 év marad.”

A teljes posztot itt találjátok.

Magyar sikersztori Japánban

Share.

About Author

Leave A Reply