A Facebookon csábítottak haza 200 hentest

0

Sok szó esik arról, mit kellene kínálni a külföldön dolgozó magyaroknak ahhoz, hogy visszaköltözzenek Magyarországra. Nos, most az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszeripari cég megmutatta – ráadásul bravúrosan rövid idő alatt.

A Bonafarm Csoport ugyanis alig két hét alatt közel 200 hentest tudott hazacsábítani, ők azóta már a vállalat mohácsi vágóhídján dolgoznak. A folyamatot ráadásul abszolút a mai lehetőségeket kihasználva vitték végbe.

A cég HR-igazgatója szerint a munkaerőhiány elsősorban úgy jelentkezik az agrárágazatban és a cégcsoportnál is, hogy a fizikai területen nehéz jó betanított munkásokat és szakembereket találni.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Az egyik lehetőség a külföldön dolgozó magyar szakemberek hazacsábítása, jelenleg ugyanis ez komoly HR-problémát jelent – mondta a HRPortál cikke szerint Hajnal Géza, aki szerint mohácsi vágóhídjuk beindításához 700-800 szakember kellett, amit hagyományos eszközökkel képtelenek lettek volna megoldani.

„A HR-es kollégáim felvették a kapcsolatot Facebookon a magyar hentesek csoportjában a véleményvezérekkel, ezután leültek velük egyeztetni, milyen lehetőségek vannak az új vágóhíd indításával kapcsolatban” – mesélt a kezdetekről.

„Kiderült, hogy szép számban vannak, akik a magas költségek miatt nem tudtak pénzt megtakarítani külföldön, és még a családjuktól is távol vannak. Két hét alatt közel 200 hentest tudtunk így hazahozni külföldről, és most ők itt dolgoznak. Azt gondolom, hogy más iparágakban is lehetne így toborozni” – tette hozzá Hajnal Géza.

Ami a hosszútávú terveket illeti, azt mondta, a nehéz fizikai munkát robotokkal váltanák ki. Egy csomagoló robot 28 ember munkáját képes kiváltani, és kb. 5 év a megtérülése. Az így munkájukat vesztő munkatársaktól sem válnának meg, átképeznék őket más munkákra, ahol értékesebb feladatot tudnak végezni.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

 

(Fotó: pixabay.com/alanjovan)

Share.

About Author

Leave A Reply