Ezeket jobb, ha tudod, mielőtt külföldre indulsz

0

Ahány ház (esetünkben: ország) annyi szokás, és jobb, ha ezeket a szokásokat ismerjük, mielőtt útnak indulunk (akár csak nyaralni is), nehogy akaratlanul is megsértsük a vendéglátókat, vagy rosszabb esetben bajba keverjük magunkat.

Franciaországban (és az Egyesült Királyságban példának okáért) nem nagyon illik a pénzről, fizetésekről beszélni, Japánban nem is nagyon ismerik a borravaló fogalmát, míg az Egyesült Államokban nem illik nem adni.

Indiában nyilvánosan nem illendő megérinti a másik nem képviselőjét (ennek a szokásnak nem ismerete okozott kellemetlen pillanatot a magyar miniszterelnöknek is…), míg mondjuk Németországban nagyon nem illik a születésnapot megelőzően gratulálni.

(fotó: globelink.co.uk)

(fotó: globelink.co.uk)

Mindennek megvan a maga oka. A másik fizetése, anyagi körülményei felől érdeklődni nagyon sok országban kínos és nem illendő, de különösen igaz ez a franciákra.

A japánok halálosan büszkék arra, hogy náluk a legjobb a kiszolgálás a világon, ezért a borravaló kifejezetten nem ajánlatos, szemben például az USA-val, ahol konkrétan tudjuk, mekkora összeget illik adni.

Az indiaiaknál nagyon nagyon nagyon (nem tudjuk eléggé fokozni) kezet csókolni egy hölgynek, sőt, nyilvánosan a kezét fogni, vagy megpuszilni sem illik.

A németek pedig nem szívesen isznak előre a medve bőrére, éppen ezért nem szeretik, ha valakinek előre gratulálnak a születésnapja alkalmából, nehogy véletlenül ne érje meg a nagy napot – írja a Globelink oldal.

Share.

About Author

Leave A Reply