„Ez az otthonom, és most úgy érzem, mintha kiutasítanának”

1

Élőláncot alkottak a brit parlament körül az Egyesült Királyságban élő uniós állampolgárok érdekeit védő 3millió nevű tömörülés tagjai.

Arra akarták így felhívni a figyelmet, hogy bár a brit kormány számtalanszor hangsúlyozta, az EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd elhagynia az országot a Brexitet követően, szerintük még mindig nem tudni, milyen jogaik lesznek.

A Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok létbizonytalanságukra hívták fel a figyelmet. Londonban a Parlament körül alkottak élő láncot a magukat a 3 milliónak nevező tömörülés tagjai, akik még mindig nem tudják, milyen jogokkal fognak rendelkezni 2019. március 30-án, a Brexit másnapján.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Két éve aggódunk a jogainkért, miközben csak alku tárgyai voltunk a Brexit-tárgyalásokon. Az Európai Unió és Nagy-Britannia közötti megállapodás elmaradása esetén védelem nélkül fogunk maradni” – mondta a megmozduláson Nicolas Hatton, a the3million társalapítója.

„Ez az otthonom, és most úgy érzem, mintha kiutasítanának innen. Negyven éve élek és adózok itt. A döntésben mégsem kérték ki a véleményemet, és nem is szavazhattam” – rótta fel a EuroNews szerint a Németországból származó Carmen.

A Brexit után körülmények mielőbbi tisztázása érdekében a civil szervezet levélben fogalmazta meg követeléseit. A brit kormány korábban többször hangsúlyozta, hogy garantálja majd a már az országban élő uniós állampolgárok jogait a Brexit után is.

„Itt látogatónak tartanak, a hazám pedig már idegen”

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply