Európai a világ legboldogabb országa

0

Ismét megjelent a World Happiness Report, azaz a világ 156 országának boldogsági szintjéről készített jelentés. A TOP10-ben hét európai ország szerepel, melléjük csak Új-Zéland és Kanada fért be más kontinensekről. Mi a helyzet Magyarországgal?

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának megbízásából készült lista első helyén Finnország található. Őket Dánia, Norvégia, Izland, Hollandia, Svájc, Svédország, Új-Zéland, Kanada és Ausztria követi.

Magyarország ugyan javított (a 69.-ről a 62. helyre), de még mindig nagyon le van maradva a térségben Csehország (20.), Szlovákia (38.), Lengyelország (40.), Szlovénia (44.) és Románia (48.) mögött.

HATÁRÁTKELŐ MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL, KÖVESS MINKET!

Megelőzi viszont Szerbiát (70.), Horvátországot (75.), Bulgáriát (97.) és Ukrajnát (133.), és némileg talán meglepő módon az Európai Unión belül Portugáliát (66.) és Görögországot (82.) is.

A legtöbbet a helyzet nem meglepő módon a nagyon súlyos problémákkal küzdő országokban romlott, így Jemenben, Indiában, Szíriában, Botswanában és Venezuelában.

Az utolsó tíz helyen Jemen, Szíria és Botswana mellett Haiti, Malawi, Ruanda, Tanzánia, Afganisztán, a Közép-afrikai Köztársaság és Dél-Szudán található.

A lista összeállításakor a boldogság és a közösség kapcsolatát vizsgálták, beleértve az információs technológia, a társadalmi normák, a konfliktusok és a kormányok politikájának hatását.

Meglepő hely a világ legdrágább városa

Share.

About Author

Leave A Reply