Elkerülik a briteket az uniós határátkelők

0

Gyakorlatilag minimálisan nőtt csak az uniós tagországokból az Egyesült Királyságba az uniós tagállamokból érkező külföldi munkavállalók létszáma a legfrissebb adatok szerint.

A 2016-os Brexit-referendum óta a brit munkavállalói állomány több mint egymillió fővel bővült, de ebből a többi uniós tagállamból érkezők csak 35 ezer fővel vették ki a részüket.

Alok Sharma, a brit munkaügyi minisztérium foglalkoztatási államtitkára emlékeztetett, hogy a népszavazás előtti két évben több mint 410 ezer külföldi EU-munkavállaló érkezett Nagy-Britanniába.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Ez azt jelenti, hogy 2014 és 2016 között a brit foglalkoztatás bővülésének több mint 45 százalékát az EU-társállamokból érkező munkavállalók adták. A meredek ívű csökkenési folyamatot a hivatalos statisztikai kimutatások is jelzik.

A brit statisztikai hivatal (ONS) félévente összeállított visszatekintő becsléseinek legutóbbi kiadása szerint nettó 57 ezer főre – tízévi mélypontra – csökkent a tavalyi harmadik negyedév végéig terjedő egy évben a tartós letelepülési és munkavállalási szándékkal Nagy-Britanniába érkező külföldi EU-állampolgárok száma, nem kis részben azért, mert a közép- és kelet-európai EU-tagországok állampolgárai közül többen távoztak, mint ahányan érkeztek.

Az ONS ismertetése szerint a vizsgált időszakban 202 ezren érkeztek letelepedési céllal más EU-országokból, és 145 ezer külföldi EU-állampolgár távozott végleg Nagy-Britanniából.

Miközben van, akinek a bőrére megy, amit a britek művelnek…:

Share.

About Author

Leave A Reply