Elképesztő okosvonatot fejlesztett Kína

0

Az nem újdonság, hogy az ázsiai országban nem sokat vacakolnak sem a technológiai fejlesztésekkel, sem az infrastrukturális beruházásokkal. Amikor pedig ez a kettő összeér… nos, akkor olyasmi születik, mint a King-Csang szupervasút.

A világ első, vezető nélküli szuperexpressz-vonatát állította ugyanis hadrendbe nemrég az ország. A részben a 2022-es téli olimpia kapcsán kifejlesztett rendszerben nem csak a vonat brutális, hanem az is, hogy építettek egy olyan vonalat, ami Pekinget, Jankinget és Zhangjiakou városokat köti össze – méghozzá 350 km/órás sebességgel.

A vonaton 5G, vezeték nélküli töltők, intelligens világítás, és kifejezetten a sportolók számára tervezett tárolók is találhatók, nem beszélve arról, hogy a high-tech 2022 Pekingi Téli Olimpia Expresszen a versenyeket is élőben közvetítik majd, az ülések egy részét pedig ki lehet venni gondolva a hagyományosan az ötkarikás játékok után kezdődő paralimpia versenyzőire is.

Ha ez nem lenne elég, az okosvonathoz járnak robotok is, amik az állomásokon igazítják majd útba az utasokat, viszik a poggyászt és arcfelismerő rendszerüknek hála be is lehet jelentkezni rajtuk keresztül.

A várakozások szerint a későbbiekben a vonat sokat segít majd az ingázókon is és jótékony hatással lesz az ország gazdaságára egyaránt.

Ilyen volt Kína a 80-as években

Share.

About Author

Leave A Reply