Elképesztő motor lehetne ez a Bugatti

0

Az elmúlt években két autógyártó is okozott némi meglepetést azzal, hogy begördült a motorgyártás területére. Most itt lehet a harmadik, méghozzá a Bugatti, ráadásul egy egészen futurisztikus koncepcióval.

Az Aston Martin kezdte a sort még 2019-ben, amikor sokak meglepetésére bejelentette, hogy a Brough Superiorral együttműködésben elkészítette az AMB 001-et.

A természetesen korlátozott számban piacra dobott motor elsőre teljesen úgy néz ki, mint egy kifejezetten bemutatóra szánt prototípus, ám az Aston Martin szerint a kifejezetten versenypályára szánt jármű nem ragad majd le ezen a szinten.

Akinek a formavilágról a gyár meseszép autói (leginkább talán az Aston Martin Valkyrie) jutott az eszébe, az nem tévedett nagyot, kifejezetten ez volt a cél.

Az Aston Martint nem sokkal később követte a Ducatival társuló Lamborghini, hogy megszülessen a Sian kétkerekű társa.

Most pedig itt a Bugatti, igaz, még csak egy koncepcióval, de ha ez esetleg megvalósulna, akkor igazán komoly szenzáció lenne. A dolog nem hivatalos, Patrick Pieper autódizájner dobta be, de kifejezetten izgalmas a Bugatti Vitesse névre keresztelt járgány.

A motor kicsit a BMW Alphára emlékeztet és tervezője szerint az elsődleges cél a gyorsasági világrekord megdöntése lenne vele, ezért a lehető leginkább aerodinamikusra álmodta meg.

Az ihletet a 2015-ben bemutatott Bugatti Vision Gran Turismo Concept adta, a test nagy része egyetlen alumíniumdarabból áll, míg a kormány szénszál. Mindenesetre a motor elképesztően egyedi és menő, reméljük, egyszer meg is valósul.

Gyönyörű az Aston Martin első motorja

Share.

About Author

Leave A Reply