Eladó a legendás Los Angeles-i birtok

0

Három éven belül már harmadszor került a piacra a hatalmas és sajátságos birtok, az Owlwood. A Holmby Hillsen lévő villában több sztár is lakott és még több járt benne – most 115 millió dollárért kínálják.

A jelenlegi tulajdonos, egy befektetési konzorcium 2017 óta próbálja eladni, ám ez annak ellenére nem sikerült, hogy az 180 millió dolláros első árat már 115 millióra faragták le. A tulajdonos számára sürgős lenne az eladás, mert csődöt jelentett.

A Sunset Boulevard és a Los Angeles Country Club között elterülő birtok eredetileg 1,6 hektáros volt, de aztán a környező területek felvásárlásával 4 hektárosra nőtt.

A villa 1936-ban épült, olasz reneszánsz stílusban, Robert D. Farquhar terveri alapján. Első tulajdonosa Florence Letts Quinn volt, a bolthálózat-tulajdonos Arthur Letts özvegye.

A háznak rengeteg híres tulajdonosa volt: Joseph Drown hotelguru, Williams Keck olajmágnás, Tony Curtis színész, valamint válásukig Sonny és Cher. De lakott itt a 20th Century Fox stúdió alapítója, Joseph Schenck is, akit sűrűn meglátogatott barátnője, Marilyn Monroe.

A házban rendezték a 2017-es Grammy-díjátadó egyik fogadását is, így Jay-Z és Rihanna is tiszteletét tette itt.

Legtovább egy monacói üzletember, Ghazi Aita volt a tulajdonos, az 1970-es évek végétől 2002-től, ő kezdte el a bővítést: megvette a szomszédos telket, és a rajta lévő villát lerombolta, hogy a helyére medencét és vendégházakat húzzon fel.

Ghazi Aita 2002-ben adta el 33 millióért az ingatlant Roland Arnallnak, aki pedig megszerzett egy további szomszédos parcellát, amelyre garázs épült.

Roland Arnall 2008-ban elhunyt, fe felesége 2016-ig nem adott túl a villán – ekkor került a Woodbridge-hez, amely 90 milliót fizetett érte.

Ennek fényében, és tudva, hogy az eladó meg van szorulva, a 115 milliós ár ambiciózusnak tűnik.

Végtelen felújítási lehetőséget kínál a terület – ez is szerepel a hirdetésben, hátha felkelti valaki érdeklődését. Ami még felkeltheti, az az 1130 négyzetméteres főépület, amelyben kilenc háló- és tíz fürdőszoba található.

Az emeletre lifttel is fel lehet jutni. A házban több márvány kandalló, szobrok, kristálycsillárok és arany kiegészítők is vannak. Az ingatlanhoz tartozik még egy vendégház, a személyzet épülete, teniszpálya, medence kis házzal és egy óriási kert.

Mesés villát vett Donatella Versace

(Fotó: compass.com)

Share.

About Author

Leave A Reply