Egyre többen szívnak az ingázással Amerikában

0

Egyre többen kénytelenek egyre hosszabban ingázni az otthonuk és a munkahelyük között az Egyesült Államokban. Ráadásul meglepő módon ezúttal nem a nagyvárosokban élők járnak igazán rosszul.

Az úgynevezett „szuperingázók” (azaz akik minimum 90 percet töltenek csak az egyik irányba ingázással naponta) száma 32 százalékkal emelkedett 2005 és 2017 között, míg a „sima” ingázóknál ez 9 százalék volt az Egyesült Államokban.

Az Apartmentlist.com megyékre lebontott adatai azt mutatják, hogy a legrosszabb helyzetben még mindig a két parton fekvő nagyvárosok (például New York vagy San Francisco) lakosai vannak, ugyanakkor egyre többet kell utazniuk a leszakadóban lévő területeken élőknek is.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

„Az Ohio-Nyugat-Virginia-Kentucky háromszög hagyományosan a szénbányászatból élt. Az elmúlt években az itt található bányák nagy részét bezárták. Azok, akik még mindig az iparágban dolgoznak, kénytelenek egyre messzebb utazni a még működő munkahelyekre, hiszen olyan kevés maradt belőlük” – mondta Chris Salviati közgazdász.

Külön érdekes, hogy mindez éppen ellentétes azzal, ami a New Yorkhoz vagy San Franciscóhoz hasonló nagyvárosokban lejátszódott.

„Ezekben a metropoliszokban a szuperingázás a gyors gazdasági növekedés jele volt, hiszen egyre több lett a munka, miközben a lakhatás problémát jelentett. Így aztán az ingatlanok kifejezetten drágává váltak, ami a külvárosokba tolta ki az embereket” – magyarázta Chris Salviati.

Ezzel szemben most éppen a munkalehetőségek hiánya miatt kell egyre többet utazni, elsősorban a kékgalléros (azaz kétkezi munkát végző) embereknek. Miközben a fehérgalléros munkavállalók kifejezetten keveset ingáznak.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

(Fotó: pixabay.com/free-photos)

Share.

About Author

Leave A Reply