Egyre több magyar dolgozik Ausztriában

0

Lassan, de biztosan tovább nő a magyarok száma Ausztriában, annak ellenére, hogy októberben szezonális okokból éppen némi csökkenés volt tapasztalható, Mindennél beszédesebb, hogy december közepétől sűrítik a Sopron felé tartó ingázó vonatokat.

Az ausztriai magyar munkavállalók száma szeptemberben 940, októberben újabb mintegy 5400 fővel csökkent, 94 091 főre. Ám ez a szokásos szezonális hatásnak látszik, így is többen voltak ugyanis 3700 fővel, mint 2018 októberében.

Minden nyáron és télen emelkedik, ősszel és tavasszal süllyed a létszám. Egyik ország állampolgárainak száma sem csökkent ilyen erősen, a második helyezett románok 3100-al lettek kevesebben az előző hónapban.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Októbertől októberig egyébként a román állampolgárok száma nőtt leginkább, 6263 fővel. Utána a németek következnek, de épphogy meghaladja a gyarapodásuk a harmadik helyen levő magyarokét. Előkelő helyen vannak a szerbek, a lengyelek, a szlovákok, a horvátok is egyenként 2-3 ezer fős létszámbővüléssel.

December 15-től sűrítik Kelet-Ausztriában az ingázó vonatokat, különösen Burgenlandban és különösen az esti órákban, valamint vasárnap délután. Míg az ország egészében átlagosan minden második dolgozó számít ingázónak, ez a magyar határ mentén levő Burgenlandban 81 százalék – írta a Privátbankár.

„Rájöttem, hogy Magyarországon nem tudok mit tenni”

Share.

About Author

Leave A Reply