Egymillió magyar bizony határátkelő lett

0

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb adatai szerint 2006 és 2017 között közel 800 ezer magyar hagyta el az országot. Ez azt jelenti, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása óta nagyjából egymillió ember mehetett külföldre.

Az OECD International Migration Outlook című kiadványából az derül ki, hogy 2007 és 2016 között évente átlagosan 70 ezer magyar vándorolt el az OECD-országokba, ehhez a 700 ezer emberhez jött még 2017-ben további 86 ezer, ami minimális emelkedést jelentett az előző évhez képest.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Mindez a Portfolió szerint azt jelenti, hogy ha ehhez hozzáadjuk még a 2004-2006 közötti időszakot és nagyjából az elmúlt évek tendenciáinak megfelelő elvándorlást gondolunk 2018-ra is, akkor az elmúlt 15 évben egymillió magyar vált határátkelővé.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ez az egymillió ember jelenleg is külföldön él, hiszen a hazatérést még nehezebb mérni, mint az elvándorlást, hiszen az Európai Unión belül a munkaerő szabad áramlásával semmilyen regisztráció nem szükséges ahhoz, hogy valaki másik tagállamban vállaljon munkát.

Ezzel együtt ez az egymillió határátkelő elég konkrét és nagyon elgondolkodtató számnak tűnik.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply