Egy szinte hihetetlen adat

0

Ki gondolta volna, hogy az Európai Unióból többen vándorolnak ki Latin-Amerikába, mint fordítva? Pedig akármilyen hihetetlen is, ez a helyzet, ráadásul nem is akárhol olvasható ez, hanem a Nemzetközi Migrációs Szervezet tanulmányában.

Az európai bevándorlók száma 2012-ben 181.166 volt, miközben 119 ezren vándoroltak be Latin-Amerikából. A latin-amerikai migránsok száma 2007 óta 68 százalékot zuhant – írja a teleSur alapján a Latin-Amerika Társaság oldala.

Az uniós országok közül Spanyolországból távoznak a legtöbben a LAC-ba (Latin-Amerika és a Karib-térség), majd Olaszország, Portugália, Franciaország és Németország következik.

2013-as becslések szerint akkor összesen 8,5 millió nem latin-amerikai migráns élt a térségben, az európaiak nagy kedvencei Chile, Peru, Bolívia és Ecuador. Fordított folyamat zajlik le Argentínában, Brazíliában és Venezuelában.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet tanulmánya azt is megállapította, hogy jelenleg több latin-amerikai migráns él a saját régiójában, mint európai uniós országokban.

Share.

About Author

Leave A Reply