Egy román pék 20 ember életét mentette meg Londonban

0

A londoni terrortámadás alatt Florin Morariu ládával vágott fejen egy merénylőt, és 20 menekülőt bújtatott el a pékségben, ahol dolgozik.

Florin Morariu hétköznapokon és hétvégente a Borough Market egyik pékségénél lapátolja a kenyereket és zsömléket, szombat este viszont valóságos hőssé lépett elő, miután merénylők előbb járókelőket gázoltak el a London Bridge-en, majd késsel emberekre támadtak.

A péknek többen a Twitteren és a Facebookon mondtak köszönetet, amiért beterelte őket a pékségbe, miközben az utcán mindenki épp fejvesztve menekült a késsel támadó terroristák elől.

Az AP megkereste a román férfit, aki a hírügynökségnek azt mondta, kollégáival arra lettek figyelmesek a pékségben, hogy kinn egymáson át bukdácsolva menekültek az emberek, aztán amikor kiszaladt az utcára, ott szembesült azzal, hogy merénylők üldöznek mindenkit.

„Egy pillanatra teljesen ledermedtem, és nem tudtam mit tegyek” – mesélte, majd amikor cselekedni tudott, egy ládával nyakon csapta az egyik támadót. Később mindhárom támadót rendőrök lőtték le.

Florin Morariu együtt menekült a tömeggel, miután a rendőrök hangszórón folyamatosan irányították a menekülőket. Amikor látta, hogy emberek teljesen megrémülve futnak az utcán, vagy 20 embert beterelt a pékségbe és lehúzta a rolót.

A támadók a környező kocsmákba is betörtek, hogy öljenek, ott többen poharakkal, székekkel dobálták meg a támadókat – írta több beszámoló alapján a 444.hu.

Share.

About Author

Leave A Reply