Egy nap határátkelők nélkül

0

Képzeljük el csak egyetlen napra, milyen lenne mondjuk Nagy-Britannia bevándorlók nélkül! Hogyan működne (egyáltalán: működne-e) az ország, lenne-e étel az asztalon, működne-e a tömegközlekedés, a kórházak, az iskolák?

A felvetés persze egyfelől elméleti, hiszen a sok millió nagy-britanniai határátkelőt nagyon nehéz lenne összefogni egy ilyen akcióra, bár talán a Brexitről szóló népszavazás előtt érdemes lett volna.

Most egy civil szervezet mégis megpróbálkozik vele, a 1 Day Without Us nevet viselő nap február 20-án lesz (nem véletlenül, ekkor van ugyanis az ENSZ égisze alatt szervezett társadalmi igazságosság napja).

A felhívás értelmében 24 órára az Európai Unión belülről és kívülről érkezett határátkelők, bevándorlók, menekültek és az őket támogatók többféleképpen jelezhetik, milyen fontosnak tartják azt a munkát, amivel hozzájárulnak a brit társadalom működéséhez.

Mindezt meg lehet mutatni szimbolikusan, kitűzők viselésével, a közösségi oldalakon szelfikkel, (a #1DayWithoutUs hashtag használatával) stb., vagy akár a bevándorlókkal közös ebéddel, bulival, sőt, úgy is, hogy a határátkelő aznap nem megy dolgozni.

Érdekes ötlet, kíváncsiak leszünk az eredményére, aki részt vesz rajta, számoljon be róla!

Share.

About Author

Leave A Reply