Egy igazán egzotikus sziget

0

Ritkán jutunk el a Maldív-szigetekre, pláne a hozzá tartozó Maafushira, úgyhogy amikor egyszer sikerült a Travel and Living Abroad blog segítségével, az nagy öröm volt. Idézzük csak fel!

„Sok boltot láttunk, ami végleg megszűnt, mint pl. pékség, szuvenír bolt, de még több olyat, ahol éppen most építkeznek. Úgy látszik, mintha nagy beruházás előtt lenne Maafushi szigete.

A helyiek többnyire (európai szemmel nézve) elég nyomorult körülmények között laknak. Elsőre a falu koszosnak, igénytelennek tűnhet, de adjunk magunknak két napot, hogy akklimatizálódjunk.

Ezt a trükköt minden esetben, minden helyen érdemes bevetni, mielőtt véleményt alkotnánk, és máris más szemmel fogjuk látni a dolgokat. Hozzászokik az ember szeme, és máris nem lesz az egész annyira idegen. Viszont gazdagnak meg ekkor sem fognak tűnni.

A helyiek nem látszanak feltűnően boldognak, viszont azt sem lehetne elmondani, hogy lógatnak az orrukat. Nekik ez így teljesen rendben van, ahogy van, látszólag. Bár viszonylagos elszigeteltségben élnek (szó szerint is a sziget miatt), és nincs az otthon megszokott jólét a legmodernebb technikai vívmányokkal, mégis, amilyük csak van, azzal boldogan elvannak.

Bár nincs egy autó sem a szigeten (el sem férnének a legtöbb úton), van viszont rengeteg robogó, annak ellenére, hogy biciklivel is kb. negyed óra alatt bejárható lenne az egész sziget. (…)

Az itt dolgozók általában egy másik szigetről valók (megkérdeztük, hány sziget van, egyikük azt felelte, több mint 400!), de többnyire nem helyiek, sokan vannak például Bangladesből Nepálból, Indiából.

A fizetés nem nevezhető soknak, és mivel a szállástól az étkezésig mindent biztosít a hotel, ezért sokat tudnak félretenni. Egyikük elmondása szerint nem kell költeniük semmire sem, havi egyszer átmennek Malréra kivenni a fizetésüket és tudnak hazaküldeni pénzt a családnak.”

Akit érdekelnek további részletek, az ne habozzon ide kattintani, egy egészen érdekes világgal ismerkedhet meg.

Share.

About Author

Leave A Reply