Egy el nem készült csodarepülő képei

0

Törökfürdő, garázs a Rolls-Royce-nak, imaszoba, koncertterem – és mindez egy repülőn. Al-Waleed bin Talal szaúdi herceg jó pár éve terveztette meg magának az Airbus A380 Superjumbót. A tervek és a képek el is készültek, a repülő azonban soha.

Al-Waleed bin Talalt a Time egyszer „az arab Warren Buffett” névvel illette és nem tévedett nagyot. A 2017-ben a Forbes listáján 39,8 milliárd dolláros vagyonával a világ 7. leggazdagabb emberének választott szaúdi herceg vállalata, a Kingdom Holding Company rengeteg területen (szórakoztatóipar, média, kiskereskedelem, mezőgazdaság, vegyipar, turizmus) meghatározó erővel van jelen.

Al-Waleed bin Talal (illetve cége) a Citigroup legnagyobb egyéni részvényese, a második legnagyobb részvényes a 21st Century Fox médiacégben – nem sorolnánk, maradjunk annyiban, hogy övő a párizsi V. György Hotel és a Plaza Hotel egy része.

Egyszóval amikor jó pár éve kitalálta, hogy 485 millió dollárért átalakíttat magának egy Airbus A380 Superjumbót, akkor senkinek a szeme nem rebbent, pedig nem akármilyen kéréseket fogalmazott meg.

Annál inkább, mert nem ez lett volna az első magángépe. Van egy átalakított 747-ese, egy Airbus 231, és persze van egy olyan szuperjachtja, ami még egy James Bond-filmben is szerepelt.

Visszatérve a Superjumbo becenevű Airbus A380-ra, arról sajnos végül letett, pedig igazán megnéztük volna, milyen az, amikor egy 800 utast szállítani hivatott repülőt egyetlen ember igényei szerint alakítanak át.

Szerencsére a látványtervek megmaradtak, így azért némi képet alkothatunk arról, milyen lett volna az a gép, amin egy márvány törökfürdő mellett parkoló is elfért volna a kedvenc Rolls-Royce-nak.

Ez persze csak két kiragadott példa, hiszen a gépen lett volna lift (több is), vendégszobák, tárgyaló, pihenőszobák – mindez három szinten és természetesen a legmodernebb elektronikával felszerelve.

Elképesztő trükkel próbálnak túlélni a légitársaságok

Share.

About Author

Leave A Reply