Drogok, szex – mindennapok az óceánjárókon

0

Sok érdekes (és sokszor persze túlzó) történet kering az óceánjárós munkákról. Most a brit Channel 4 televízió forgatott dokumentumfilmet, igaz, kifejezetten arra mentek rá, hogy a legkeményebb sztorikat meséltessék el korábban hajókon dolgozókkal.

A 27 éves Claire Sanders húszévesen fodrászként dolgozott hajón. Ő arról mesélt, hogy a személyzetben akadtak olyanok, akik nyugdíjas utasokkal szexelve tettek szert némi mellékesre. Mindez nem volt különösebb titok vagy szégyen, mi több, köztudomású dolog volt.

Claire Sanders elmondta, hogy egyszer egy Cook-szigetek és Hawaii közötti hajóúton az egyik állomáson kifejezetten drogot (és illegális bevándorlókat) kereső rendőrök szállták meg a hajót – és meglepően sok kokaint találtak, és sok embert (leginkább nyugdíjas utasokat) kellett eltávolítani a hajóról.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Az 52 éves Tina Molson fedélzeti duty free shopokban dolgozott 2002 és 2010 között. Ő is arról mesélt, hogy a személyzet állandóan egymással szexelt. Más kérdés, hogy a munka kifejezetten fárasztó, a személyzet heti 80 órát dolgozik szabadnap nélkül – ezt a stresszt próbálják meg levezetni az esti bulikkal.

A 38 éves Hayley Jane 2009-2013 között volt hosztesz. A hajón elvileg tilos volt az alkoholfogyasztás a személyzetnek, olyannyira, hogy az őrök szondákkal jártak és próbálták lefülelni a személyzet tagjait, ha pedig valakit rajtakaptak, akkor kirakták a következő kikötőben.

Élet egy óceánjárón

(Fotó: flickr.com/Roger W)

Share.

About Author

Leave A Reply