Donald Trump rémálma az idei év

0

A volt amerikai elnöknek nem csak a Fehér Házból kellett kiköltöznie, de őrült nagyot bukott anyagilag is, komoly jogi problémái vannak és persze kedvenc játszóteréről, a Twitterről is kitiltották.

Aligha ilyen 2021-ről álmodott Donald Trump, aki tavaly elbukta az elnökválasztást (idősebb George Bush 1992-es veresége óta ő az első, aki nem tudott duplázni), és ha ez nem lenne neki elég baj, egyéb súlyos gondjai is akadtak. Ezeket vesszük számba.

Anyagi problémák

A volt amerikai elnök nettó személyes vagyona közel 300 millió dollárral csökkent a Bloomberg szerint a tavalyi évben. Ez még akkor is sok pénz, ha hivatalba lépésekor vagyonát 3 milliárd dollárra becsülték.

A zuhanás oka elsősorban a koronavírus-járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatása volt, hiszen a Trump cégeinek tulajdonában álló irodaépületek, szállodák és üdülőközpontok is veszítettek értékükből.

Jogi gondok

Ha nem lenne elég, hogy elbukta vagyona 10 százalékát, egy csomó perrel is szembe kell néznie. A Washington Post összesítése szerint nem kevesebb, mint 29 eljárás van ellene vagy cégei ellen. A CNN tudósítása szerint az adóbevallásait is vizsgálják.

Donald Trump több mint 31 millió dollárnyi támogatást szedett össze az elnöksége utáni akcióbizottsága részére, ennek egy részéből állhatja az ügyvédi költségeket. Ám az sincs kizárva, hogy végül a saját zsebébe is bele kell nyúlnia.

Golf és pletykák

A Newsweek szerint a volt amerikai elnök ideje nagy részét Mar-a-Lago-i golfklubjában tölti a floridai West Palm Beachen – persze golfozással. Az még nem dőlt el, hogy 2024-ben indul-e az elnökválasztáson, egyelőre a régi haverjaival üti a labdát és dumálgat arról, mi legyen.

Egyes pletykák szerint eléggé összekülönbözött vejével, Jared Kushnerrel, mert őt hibáztatja a választási vereségért. Ugyanakkor Trumphoz közelálló források ezt az információt cáfolták a Newsweeknek.

Visszatérés a közösségi médiába?

Az egyik legfájdalmasabb lépés Donald Trump számára alighanem az lehetett, hogy letiltották a számára legfontosabb (egyben a népszerűségét megalapozó) felületről, a Twitterről (no meg a Facebookról is).

Azóta megy a találgatás, hogyan és hol fog visszatérni, a legutóbbi hírek arról szólnak, hogy saját platformot indít.

A legújabb elmebaj: Joe Biden „elnökként nem létezik”

Share.

About Author

Leave A Reply