Dobozzal a fejükön vizsgáztak egy iskolában

0

Egészen elképesztő dolog történt Indiában, ahol egy iskolában papírdobozzal a fejükön írták meg a vizsgát a tanulók, a tanárok ugyanis így akarták megakadályozni a puskázást.

Az ország délnyugati Karnataka államában fekvő Haveri nevű város főiskoláján az intézmény szerint „kísérleti jelleggel” vezették be a módszert, aminek lényege, hogy a hallgatók fejére húzott, elöl kivágott kartondoboz korlátozza a vizsgázók látóterét, így szinte lehetetlenné teszi a puskázást.

A vizsgázókat az iskola egyik alkalmazottja fotózta le és tette ki a Facebookra, a képek villámgyorsan elterjedtek és persze megindult a kritika áradata is. Akkora lett a botrány, hogy még az állam oktatási minisztere is elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

„Senkinek nincs joga ahhoz, hogy állatként kezeljen diákokat. Ezt a perverz megoldást súlyának megfelelően kezeljük” – fogalmazott a miniszter.

Az iskola gyorsan reagált, írásban magyarázkodott a hivatalos szervek előtt, egyúttal elnézést is kért. Az igazgató, M.B. Sateesh azt hangsúlyozta, hogy a próbaintézkedés választható volt, a szülőket is előre értesítették. Azon a napon 72 diák vizsgázott, közülük 56-an vettek részt a „kísérletben”.

„Azt mondták, nekik nincs problémájuk a kísérlettel. Az iskola senkit sem kényszerített, a részvétel önkéntes volt, akadtak, akik igent mondtak, mások nem vettek benne részt” – mentegetőzött az igazgató.

M.B. Sateesh azt is hozzátette, hogy a diákok saját dobozaikat vitték a vizsgára, akadt közülük, aki 15-30 perc után le is vette a fejéről. Az iskola kifejezetten kérte a diákokat, hogy egy órán belül vegyék le a dobozokat.

Az eset olyan értelemben nem előzmény nélküli, hogy az iskolának az előző tanévben komoly problémát okozott a diákok körében elterjedt puskázás.

Ami egyébként Indiában nem ritkaság, az elmúlt években több jelentős botrány is volt. Például 2015-ben, amikor Bihar államban szülők (!!) segítettek az iskolán kívülről a gyerekeknek csalni.

A fejlődő Indiában az oktatás rendkívüli értékkel bír, hiszen segítségével ki lehet törni a szegénységből. Ez ugyanakkor komoly nyomás is a gyerekekre, akiknek nem elég levizsgázni, azt a lehető legjobb eredménnyel kell tenni – bármi áron.

Élve eltemetve Hongkongban

Share.

About Author

Leave A Reply