Csúcsluxus a repülésben

0

Ha még soha nem hallotta Gino Bertuccio felettébb dallamos nevét, ne szégyellje, egészen mostanáig mi is így voltunk ezzel. A Miamiban élő üzletember egészen szerencsésnek mondhatja magát, hiszen ő volt az első, aki „élesben” próbálhatta ki az Etihad Airways repülőtársaság luxuslakosztályát.

A csekély 16 800 dollárba (mintegy 4,5 millió forintba) kerülő London – Abu Dhabi úton ugyanis már igénybe vehető a „háromszobás” lakosztály. Szerencsénkre az 52 éves üzletember szívesen osztja meg az útjairól készült képeket, így némi fogalmat mi is alkothatunk a menetrendszerinti repülés jelenlegi csúcsluxusáról.

Gino Bertuccio ráadásul gondolt a többi, kevésbé jómódú utasra is, így meghívott reggelizni egy utast a turistaosztályról, akit a lakosztályhoz járó komornyik személyesen választott ki.

A The Residence (azaz Rezidencia) nevű lakosztályt egy dupla ágyas kényelmes hálószoba, zuhanyzó és nappali alkotja, utóbbiban 32 inches tévével, bőrkanapéval és minibárral.

A lakosztály az Etihad új Airbus A380-as gépének a koronagyémántja, első útját szombaton tette meg. A 12 négyzetméteres (nagynak jóindulattal is csak egy repülőgépen nevezhető) lakrész a maga nemében egyedülálló, ráadásul az egyetlen olyan magánkabin, melyhez egy Savoyban kiképzett komornyik is jár.

Az olasz származású Gino Bertuccio szenvedélyes gyűjtő is, természetesen a légiközlekedés emlékeit gyűjti, és rendszeresen repül is, lehetőleg mindig különleges (első vagy utolsó) luxusutat választva. A mostani út kapcsán azt mondta, semmi sem hasonlítható hozzá, és egyelőre elképzelni sem tudja, mi lenne az, ami felülmúlhatná ezt az élményt.

Share.

About Author

Leave A Reply