Csőtörés svájci módra

0

Lakásban mindenféle hibákat elhárítani mindenhol kell, és sehol sem nagy öröm. Zuzzeréknél egy helyre csőtörés figyelt be, a másodikon pukkant el valamilyen cső. A helyreállítás sem megy olyan egyszerűen…

„No, hívtam is a nemzeti gárdát, szétverték a házat itt-ott, mert hogy mi folyik, honnan és miért, az nem volt tudott még akkor.

Így aztán alulról-felfelé, odalett a csempe az első emeleti WC-ben, a fürdőszobában, majd a második emeleten is lett egy szíííp lyuk a mosókonyhában, estébé…

Emellé meg egy halom fejét vakargató szaki, mert istennek se derült ki, hol a probléma, az a gyökér. Vagyis a gyökere nekije. Végül tudományos módszerekkel nyomatták a csöveket, lent a kolléga meg ordítozott, hogy lát-e valami változást.

Egyszer csak látott, beköszöntött a Niagara kora, meglett a hibás cső. Azzal mákunk volt, egy kisebb átmérőjű cuccról volt szó, amit falbontás nélkül ki lehetett húzni és helyettesíteni.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Jómunkásemberek le is léptek, meg küldtek 1200 frankról számlát, meg mondták, hogy „bonsansz” a továbbiakat illetően, mert a fekete leves még csak most jött.

Miután a biztosítóval lezongoráztam a dolgokat, jöttek a falszárító szakemberek, a ház maradványait edami sajttá változtatták, szétfúrtak mindent és beinstalláltak néhány iszonyúan hangos dehumidificatort, vagy mit, amik aztán egy hónapra meghatározták a napjainkat.

Installáció közben azért egy darabig Hitetlen Tamás voltam, mert a felfedezés pontjától kiindulva egyre távolabb fúrták szét a nappali kerámia burkolatát; sajnos igazuk volt, a padlófűtés csöveit fedő porózus anyag 10 méterre is elvitte a vizet, gyakorlatilag vízfalú és padlójú házban laktunk egy ideje.

Az egy dolog, hogy tilos volt szellőztetni mielőtt elértük a 30 C meleget és 30% relatív páratartalmat, de a zaj…. Mintha egy csapat megvadított orbánviktort odakötöztek volna a mikrofonhoz!

Mindezt persze a jószomszédság alapjaira helyezkedve a szomszédok felé kidobatva, zajt és elszívott nedves levegőt illetően (másfelé nem lehet). Még jó, hogy a szomszéd öregek csak nyaralónak használják a kérójukat, így inkább nem is jöttek a környékre, mert szóltam nekik, hogy hangtámadás érte őket felőlünk.

Na, most ott tartunk, hogy gazsulálok a csempéseknek, hogy ugyan jöjjenek már kijavítani a lyukakat, de sajna most pont őszi szünet van Sajtföldén, szal mindenki el van szenvedő szerkezetben utazva.

Mellesleg meg nem tudok ikszszáz négyzetmétereket ajánlani, így valszeg nem is vagyunk prioritás; állítólag jövő héten jönnek.”

A teljes történetet itt találjátok, olvassátok el!

Ha a gyerek iskolába megy, lecsökken a visszatérés esélye

Share.

About Author

Leave A Reply