Csempészbotrányba keveredett Kim Kardashian

0

Meglehetősen bizarr helyzetben találta magát Kim Kardashina, miután belekeveredett egy Olaszországból illegálisan az Egyesült Államokba csempészett ókori szoborral kapcsolatos nyomozásba.

Amerikai bírósági dokumentumok szerint Kanye West válófélben lévő párja még 2016-ban szállíttatta Mürón Szamoszi Athéné szobrának római másolatát a belgiumi Axel Vervoordt galéria papírjaival az Egyesült Államokba.

A gyanút erősítheti, hogy ebben az évben újították fel Kanye Westtel a kaliforniai Calabasasban található otthonukat – emlékeztetett az Artnet.

Az I.-II. századból származó műalkotás papírjait anno nem találta rendben az amerikai vámhatóság. Igaz, mindez öt éve történt, de a szobor azóta is a vámhatóságnál van.

A torzó nem önmagában érkezett Amerikába, hanem egy 40 darabos (nagyjából 750 ezer dollár értékű) gyűjtemény részeként. A sztori azért most került elő, mert az ügyészség április 30-án nyújtott be egy kerületi bíróság elé követelést, melyben felszólítja Kim Kardashiant, hogy mondjon le a szobor tulajdonjogáról, lévén az valószínűleg lopott.

Kim Kardashian szóvivője gyorsan hangsúlyozta, hogy a sztárnak semmi köze nincsen semmilyen csempészéshez és nem is tudott a szoborról, annak ellenére sem, hogy a kísérő dokumentumokon az ő és az ingatlanvásárlásait intéző Noel Roberts Trust neve szerepel.

Kim Kardashian fenekével toboroz a brit hadsereg

(Fotó: instagram.com/kimkardashian)

Share.

About Author

Leave A Reply