Búcsú a ferihegyi karámtól

0

Átadták a hét közepén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljánál épített utasmólókat. Ezentúl tehát a fapados gépekkel utazóknak nem kell a betonon menetelve megközelíteni a nem túl gusztusos, de legalább ronda bádogkarámot, ahol eddig a beszállókapuk voltak.

A repülőgépek ezentúl az új épület mellé állnak, az utasok a „pre-boarding várókban” várakozhatnak, innen kell majd kisétálni az épület előtt álló géphez – mondták el az átadón.

Az építkezés 25 millió euróba (ez 8,3 milliárd forint) került, teljes egészében a Budapest Airport Zrt. kasszájából. Fontos, hogy ez még csak az első ütem, a másodikat nyár előtt befejezik.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A 11 500 négyzetméter (tehát az eddiginél négyszer nagyobb) alapterületű, a terminálokéval megegyező komfortot biztosító beszállítócsarnok a teljes reptéri utasforgalom harmadát viszi el, tavaly 5 millió fapados utas fordult meg Ferihegyen.

Az Index beszámolója szerint az 1-es móló 5 méter belmagasságú, hűtött és fűtött épület, nyolc gyalogos beszállítókapuval rendelkezik, amelyek közvetlen összeköttetésben lesznek a repülőgépekkel.

Így az utasoknak csak simán ki kell sétálniuk az épületből a repülőgépekhez, de a csarnok hat buszos beszállítókapuval is rendelkezik. Az épület mindkét oldala végig üveg, a natúr fa, a sötétszürke szellőzők és a ledes lámpák határozzák meg a kicsit ikeás hangulatot.

A 2A terminálról az utasoknak a jegykezelés után mozgólépcsőn vagy lifttel lehet eljutni az új csarnokhoz vezető, 120 méter hosszú, klimatizált folyosóra, amit majd csak nyárra fednek be.

Mennyire biztonságos a Ferihegyi reptér?

(Fotó: bud.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply