Brazilos harc a megfázás ellen

0

Megfázni nem csak télen, nyáron is lehet, sőt, még egy olyan helyen is, ahol meleg van és szinte mindig süt a nap. Így járt a Szerelem Salvadorban blog szerzője is (ez a Salvador egy brazíliai város), aki viszont megtalálta az ellenszert is – mi pedig megosztjuk veletek.

„Salvadorban meleg van, és mindig süt a Nap. A trópusi forróságban azonban számtalan alkalommal fáztam már meg, gyulladt be a fülem, fújtam az orrom.

Ennek az oka az erős óceánparti szél, a párás levegő, és a légkondicionáló, ami majdnem minden egyes üzletben, házban, bevásárlóközpontban tizenhat fokra van állítva.

Míg a helyiek kényelmesen és könnyedén alkalmazkodnak az akár húsz fokos eltéréshez is, nekem nagy nehézségeket okozott beleszokni ebbe a különös rendszerbe.

Nem volt mit tenni, próbáltam az immunrendszeremen erősíteni, hogy minél könnyebben vegye a szervezetem az időjárás okozta akadályokat. Így vált minden napos rutinná a petrezselyemlé fogyasztása.

Egy jó csokor petrezselyem zöldjét meg két- három narancs vagy citrom levét turmix gépbe dobok, egy két deciliter vízzel ihatóbbá varázsolom, és máris kész a tökéletes vitaminbomba.

Ha már itt tartunk, Salvadorban a kókuszvizet sok helyen olcsóbban árulják, mint az ásványvizet. Kókuszt vásárolni szinte bármelyik utcán könnyedén lehet, lehűtve igazán finom, édes frissítő a reggeli futás után, vagy egy forró délutánon.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, látogassatok el a Szerelem Salvadorban blogra vagy annak Facebook-oldalára (ahonnan a kép is származik).

Share.

About Author

Leave A Reply