Borzalmas hőség lesz Olaszországban

0

Megérkezik az első igazi hőhullám idén nyáron Olaszországba, ahol simán lehet 40 C fokos hőség is a következő napokban. Szóval aki arra veszi az irányt (és nyilván sokan vannak ilyenek), jól teszi, ha felkészül.

Szombattól fokozatosan közelíti meg a 40 Celsius fokot a hőmérséklet elsősorban az ország középső és déli részén. Ha ez nem lenne elég, rendkívül magas lesz a páratartalom is, ami szintén növeli a hőségérzetet.

KÖZEL 1000 KÜLFÖLDI MELÓ EGY HELYEN

Az olasz katasztrófavédelem szombatra négy városban rendelt el közepes fokozatú hőségriadót: a főváros Rómában, a szintén közép-olaszországi Frosinonéban, az umbriai Perugiában és a szicíliai Palermóban.

Vasárnap a szardíniai Cagliari, a toszkán Firenze, a Lazio tartománybeli Latina és a Molisében levő Campobasso is csatlakozik a kánikula érintette városok listájához.

Idén nyáron ez lesz az első igazi afrikai hőhullám Olaszországban, az utóbbi hetek időjárása ugyanis enyhébb volt a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A tavalyi nyarat szárazság és hosszú csapadékhiány jellemezte, idén júniusban viszont több mint száz százalékkal több eső esett az ilyenkor megszokott átlaghoz képest.

Elmebaj: Szlovéniában és Olaszországban is havazott

(Fotó: pixabay.com/Freesally)

Share.

About Author

Leave A Reply