Boris Johnson: sokat kell még dolgozni a Brexitért

0

A brit miniszterelnök szerint sokat kell még dolgozni azért, hogy új megállapodást lehessen elérni a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.

Boris Johnson vasárnap tájékoztatta kormányának tagjait az Európai Unióval folyó tárgyalásokról. A Downing Street szóvivőjének beszámolója szerint a kormányfő a kabinetülésen megerősítette, hogy látható a megállapodáshoz vezető út, de még mindig sok a teendő, mire ennek az útnak a végére lehet jutni.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A londoni miniszterelnöki hivatal illetékese szerint Johnson kifejtette minisztereinek azt is, hogy lát lehetőséget olyan megállapodásra, amely tiszteletben tatja az észak-írországi megbékélési folyamatot elindító 1998-as nagypénteki egyezményt, ugyanakkor nem tartalmazza azt a tartalékmegoldást (backstop), amelynek célja az ír-északír határon – éppen e megállapodás egyik fő vívmányaként hosszú ideje nem létező – fizikai ellenőrzés visszaállításának elkerülése.

A brit kormány álláspontja szerint a londoni parlament által háromszor is elvetett eredeti Brexit-megállapodás backstop-záradéka kikezdi az Egyesült Királyság területi és gazdasági integritását.

Nagy-Britannia bedilizett

Share.

About Author

Leave A Reply