Betoncsoda a sziklák közt

0

A betonból készült házakkal szemben Magyarországon (érthető okokból) akadnak ellenérzések, már csak a panelek miatt is, ráadásul a beton ritkán szép. Különösen nehéz egy betonházat természeti környezetben elképzelni, Reza Mohtashami iráni építésznek azonban sikerült – a végeredmény pedig egyszerre izgalmas és csodálatos.

A legkevésbé eredeti és izgalmas az egyelőre csak projekt formában létező ház elnevezése, a Betonháznál ugyanis csak fantáziadúsabb nevet tudunk elképzelni – szerencsére ez az egész elképzelés leggyengébb része.

A fiatal, fantáziadús iráni építész, Reza Mohtashami ugyanis úgy tudott egy sziklás-tavas területre betonházat megálmodni, hogy az egyrészt tökéletesen illeszkedik a környezetbe, másrészt még szép is, ami egy ilyen kombóban nem csekélység.

A gyakorlatilag teljes egészében betonból készült ház színe szürke, ráadásul kívül-belül kifejezetten minimalista a dizájn – ezzel együtt az egész mégis rendkívül hívogató és otthonos.

Ráadásul az egyszerűség ellenére mégis van benne valami elegáns, hadd ne mondjuk, fejedelmi, odabent mindenképpen. A házban természetesen minden van, ami kell, nappali, hálók, egy szórakozásra szánt helyiség és persze mindenhol hatalmas üvegfelületek, hogy beengedjék a természetes fényt, miközben gyönyörködhetünk a kilátásban.

„Ez a természetbe olvadó laktér nem csak nem károsítja a környezetet, de egyfajta vallásos hangulatot is teremt. Természetesen vonzza a turistákat is, akik a sziklákon elhelyezett padokról nézhetik a tavat. Az erdei környezet pedig jó érzéssel töltheti el az embert” – fogalmazott maga az építész, Reza Mohtashami.

Kész szerencse, hogy a ceruzával jobban bánik, mint a szavakkal.

Sztárfotók, amik meghatározták Hollywoodot

(Fotó: instagram.com/mohtashami_reza)

Share.

About Author

Leave A Reply