Beintettek a lengyelek a briteknek

0

A két ország kormányfőinek találkozásán kiderült, hogy (miként az várható volt) a lengyelek ragaszkodnak a kölcsönösség elvéhez. Ez alaposan megnehezítheti az unióból távozó britek helyzetét.

A kölcsönösség elve alapján fogják szabályozni a másik országban élő állampolgárok helyzetét azután, hogy Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból – jelentette ki a lengyel kormányfő, miután Varsóban tárgyalt Theresa May brit miniszterelnökkel.

A Nagy-Britanniában élő és dolgozó lengyelek helyzetéről Beata Szydlo azt mondta: „Theresa May világosan leszögezte: semmilyen változás nem lesz mindaddig, amíg a királyság az unió tagja marad”.

„Amint távozik a szövetségből, a helyzetet a kölcsönösség elve fogja meghatározni, ami azt jelenti, hogy a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok helyzete pontosan ugyanolyan lesz, mint az unióban élő brit állampolgároké” – szögezte le a lengyel kormányfő.

A kilépés gyakorlati kérdéseiről miniszteri szintű, kormányközi konzultációt terveznek. Ez rövidesen megkezdődik, de az időpontról még meg kell állapodni. Theresa May Londont ajánlotta az első találkozó helyszínéül.

Share.

About Author

Leave A Reply