Balhé lett a Sátáni Cipőkből

0

Egyre dagad a botrány a rapper Lil Nas X és a New York-i művészeti csoport, a MSCHEF közös projektje kapcsán, ami nem más, mint egy emberi vérrel piacra dobott edzőcipő. A napokban az átalakított lábbeli eredetijét gyártó Nike még csak elhatárolódott, most viszont már perre ment.

A vörös-fekete Nike Air Max 97s Lil Nas X és a New York-i művészeti csoport, a MSCHEF közös projektje. Különlegessége, hogy belső részében egy csepp emberi vér keveredik vörös folyadékkal. (A vért hat stábtagtól vették le.)

A cipő maga tele van bibliai utalásokkal, megjelenik a 666-os szám és a Lukács 10:18 („Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből.”) felirat is. A korlátozott példányszámban piacra dobott cipők kevesebb, mint egy perc alatt elfogytak.

Ami voltaképpen nem csekélység, tekintve, hogy (Lukács evangéliumának fent idézett részletére utalva) 1018 dollárt azaz nagyjából 310 ezer forintot kértek egy párért. (A cipőről itt írtunk részletesebben.)

A Nike pár napja még csak közleményben határolódott el a cipőtől: „Semmilyen kapcsolatunk nincs sem Lil Nas-szal, sem a MSCHF-vel. Nem a Nike tervezte vagy dobta piacra és nem is támogatja ezeket a cipőket”.

Ezzel azonban nem elégedett meg a vállalat, némi fontolgatás után perre ment a Sátáni Cipőknek is nevezett lábbelik miatt, méghozzá védjegysértés miatt. A Nike emellett azt is kéri a bíróságtól, hogy tiltsa el az MSCHF-t a további árusítástól (nem lesz nehéz, az összes pár elfogyott) és a logó használatától.

A cég szerint a cipővel az MSCHF összezavarhatja a közvéleményt, azt a látszatot keltve, mintha bármilyen kapcsolat lenne közöttük. A per az egyik New York-i bíróságon zajlik.

Az alig ismert Trump-lány, aki győztes lehet

Share.

About Author

Leave A Reply