Az elfogyott svéd rendszámtábla és a hogyan tovább esete

0

Svédországban bekövetkezett az, ami nemsokára Magyarországon is be fog, jelesül elfogytak a rendszámtáblák (pontosabban kifogyott a három betű három szám kombináció adta lehetőségek sora), így aztán nem érdektelen megnézni (ebben bandirepublic segít nekünk), hogyan kezelik a helyzetet odafent éjszakon.

„2014-ben jöttek a némileg megújult rendszámok, bár a 3 betű – 3 szám felállás maradt. Már akkoriban is para volt, hogy elfogynak a kiadható kombinációk, de a svéd gyakorlatias hozzáállás néhány évre elodázta a következő reform szükségességét.

A korábban bevont rendszámokat folyamatosan újra kiadták, így sosem lehetett tudni, hogy egy vadi új autó milyen betűket fog magán viselni.

E cikk írásának időpontjában Magyarországon is hasonló a probléma. Jelenleg az R-es rendszámok mennek, viszont mivel a régi A-s, B-s stb. bevont táblákat nem adják ki újra, sokkal hamarabb ki fog fogyni a szusz a szisztémából.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A másik lényeges különbség a két ország hozzáállása közt, hogy Magyarországon egy várható változás esetén tutira kicseréltetik mindenkivel a meglévő rendszámot, hadd költsön mindenki extra 10-20 ezer forintot, jól jön az az államkasszába meg a haver rendszámgyártó cégének a zsebébe.

Ezzel szemben a svédek bezzeg minden változásnál párhuzamosan érvényben hagyták a régi rendszámokat. Így van ez 2019 januárjában is, amikor már kénytelenek voltak változtatni. Bevezetik a 3 betű – 2 szám – 1 betű formátumot és érvényben marad a 3 betű – 3 szám is.

Olyan szép és egyszerű megoldás ez. Jár a taps. Felkészül Magyarország! Kíváncsian várom, hogy otthon milyen elegáns megoldással rukkolnak majd elő nemzetünk nagyjai…”

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok.

Amikor Svédország is depressziós

Share.

About Author

Leave A Reply