Az égbolt legendái előtt tiszteleg az új Bugatti

0

A Chiron Sport legújabb változata a beszédes Les Légendes du Ciel nevet viseli és a legendás francia pilóták és autóversenyzők előtt szeretne fejet hajtani. Mit is mondhatnánk: szerintünk komoly sikerrel.

A Bugatti Chiron Sport különleges változata az olasz (ma már a Volkswagen kezében lévő) márka tisztelgése a korai versenyautók és repülők előtt. Olyan nevekre kell itt gondolni, mint a húszas évek kiemelkedő autóversenyzője, Albert Divo, kortársa, Robert Benoist vagy éppen Bartolomeo ‘Meo’ Costantini, aki nem csak a korszak legendás versenyzője volt, de az I. világháború egyik leghíresebb pilótája is.

Az Égbolt legendái azaz a Les Légendes du Ciel nevet viselő Chiron Sport változatban a Bugatti ezt a korszakot és a 100 évvel ezelőtti hangulatot próbálta valahogyan (természetesen modern körülmények között) visszaadni.

Előbbire elsősorban a XX. századi repülők színét visszaadni próbáló (Gris Serpent) fényezés, valamint a kifutót felidézni kívánó középen végigfutó világos csík emlékeztet.

Ha jobban megnézzük (még csak olyan nagy fantázia sem kell hozzá), akkor a dupla első szárny és a hűtőrács egyaránt repülőszárnyakat idéz.

Odabent is több helyen (az üléseken és az ajtókon például) láthatunk a 100 évvel ezelőtti repülést és autózást összekapcsoló stilizált dizájnelemeket és rajzokat.

Az üvegtetővel is árult Les Légendes du Ciel belsejében barna Gaucho bőrt használtak fel – összességében sikerült megfelelni az alapító Ettore Bugatti emlékének.

Ami a motort illeti, az egy 8 literes W16-os, csúcssebessége 420 km/óra körül van. Igazán exkluzív darabokról beszélünk, hiszen összesen 20 darab készül majd belőle.

Kávé a Bugattitól

(Fotó: bugatti.com)

Share.

About Author

Leave A Reply